Tien veelbelovende crypto voor 2019 (en waarom) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Tien veelbelovende crypto voor 2019 (en waarom)

Veelbelovende crypto 2019

2018 kunnen we eigenlijk een vrij saai “correctiejaar” noemen. Voor 2019 zijn de verwachtingen hooggespannen. Ook ik verwacht dat er veel staat te gebeuren voor 2019. Eerder heb ik mijn algemene crypto voorspellingen voor 2019 al gedaan. Vandaag bekijk ik tien veelbelovende crypto voor het komende jaar. Korte disclaimer: Dit is mijn mening. Doe altijd zelf goed onderzoek naar projecten of cryptovaluta waar je in gaat investeren. De valuta hieronder staan in alfabetische volgorde weergeven. In de komende tien crypto zie ik toekomst. De lijst met tien veelbelovende crypto 2019 en de reden waarom ik denk dat deze succesvol kunnen zijn in 2019.

Basic Attention Token (BAT)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

Basic Attention Token verbetert de efficiëntie van digitale adverteerders. De token kan worden uitgewisseld tussen uitgevers, adverteerders en gebruikers. Dit gebeurt op de blockchain van Ethereum. BAT probeert een gedecentraliseerd, transparant digitale advertentie-uitwisseling te zijn op basis van de Ethereum blockchain.

Verwachting BAT 2019

De roadmap van BAT is voor 2019 nog niet bekend gemaakt. Toch vind ik dit project zeer interessant om voor het komende jaar in de gaten te houden. De Brave Browser is een zeer vernieuwende tool in de wereld van cryptocurrencies. Deze browser krijgt steeds meer aandacht en ook steeds meer content-makers krijgen beloning in de vorm van BAT. Ik verwacht dat dit in 2019 alleen maar meer gaat worden. Ook gebruikers die advertenties kijken worden beloond met BAT tokens. De browser zelf staat voor meer privacy en minder fraude. Privacy en cybersecurity zijn twee keywords waarvan ik denk dat deze in 2019 erg belangrijk gaan worden. Basic Attention Token sluit hier goed bij aan.

Bitcoin Satoshi Vision (BSV)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

Oké, ik geef toe… BSV is wellicht een controversiële toevoeging aan de lijst. Mensen hebben deze cryptocurrency al volledig afgebrand. Velen vinden dat “een fork van een fork” onzin is en nooit succesvol kan zijn. Toch ben ik zelf best positief over Bitcoin Satoshi Vision. De roadmap van 2019 (zie afbeelding hieronder) is al bekend. Deze staat vol met optimalisaties en schaalbaarheidsoplossingen. Veel andere cryptocurrencies, die mensen wel adoreren, hebben nog geen roadmap of hebben een nietszeggende roadmap. Bitcoin SV probeert de originele visie van Satoshi Nakamoto te volgen.

Reden BSV 2019

BSV is een vrij jong project, maar heeft een zeer ervaren team. Daniel Connolly is de hoofdontwikkelaar van het project. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring binnen grote bedrijven en nChanin. Daarnaast is de CEO van nChainGlobal erg enthousiast over BSV. Dit bedrijf wordt gezien als een van de voorlopers als het gaat om het ontwikkelen van blockchaintoepassingen en onderzoek naar toepassingen op de blockchain. Dit bedrijf gaat in 2019 BSV nog verder pushen.

Roadmap BSV

Cardano (ADA)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

Cardano is, net als Ethereum, een platform voor smart contracts. Het voordeel van Cardano is echter dat het schaalbaarheid biedt via een gelaagde architectuur. Het gehele project is gebouwd op basis van wetenschappelijke filosofie en getoetst academisch onderzoek. Over tien dagen komt de nieuwe roadmap uit op cardanoroadmap.com. Op het moment zijn er drie bedrijven bezig met de huidige ontwikkelingen.

Verwachting ADA 2019

Cardano is naar mijn mening op veel punten een verbeterde versie van Ethereum. Ik weet dat dit geen populaire mening is, maar ik verwacht dat in 2019 het een serieuze concurrent kan worden voor Ethereum. Cardano heeft drie bedrijven die constant bezig zijn met het ontwikkelen van het platform. Het project is in 2015 al opgericht, nadat het twee jaar in de maak was. Het team heeft aangetoond dat het bezit over geduld én expertise. Ze hebben dan ook geen punt in de roadmap gemist in de afgelopen tijd. Dit laat naar mijn mening zien dat ADA in deze lijst thuis hoort.

EOS (EOS)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

EOS is een blockchainplatform voor het ontwikkeling van decentrale applicaties (dapps). Dit is vergelijkbaar met Ethereum. Aanhangers van EOS noemen het wel eens een “Ethereum Killer”. Het ontwikkelen van dapps op EOS wordt als beter en eenvoudiger gezien dan op Ethereum, waar je meer kennis voor nodig hebt. Het is een project waar een hele gemeenschap tegelijkertijd aan werkt.

Verwachting EOS 2019

Het bedrijf wordt geleid door Dan Larimer, de medeoprichter van Bitscares en Steemit, en Brendan Bloomer. Beide heren hebben veel ervaring in de wereld van cryptocurrency. Zij promoten het project veel. Het bedrijf achter EOS is Block.one. Zij hebben een publieke roadmap gepubliceerd . Hierin staan de ontwikkelingen onderverdeeld in vijf fases. Op het moment bevindt EOS zich in fase 4, waarin zij een stabiel 1.0 product willen hebben. Fase 5 heet “Cluster Implementation The Future”. Hier is nog niet veel over bekend. Wel is bekend dat de community zich focust op de volgende zaken:

  • Schaalbaarheidsoplossingen met side-chains
  • Asynchrone byzantijnse fouttolerantie (aBFT)
  • Lanceren en promoten van dapps
  • Infrastructuur maken voor 4% inflatie

EOS is een project dat ik al lang in de gaten hou en het behoort tot mijn persoonlijke top 5 cryptovaluta. In 2019 verwacht ik dat er steeds meer decentrale applicaties bij gaan komen. Ook dapps die direct in de echte wereld toegepast kunnen worden.

EOS informatie en kopen

Ethereum (ETH)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

Ethereum is nog steeds een van de belangrijkste projecten in de wereld van blockchain. Eerder schreef ik al over mijn verwachting voor 2019, 2020 en 2021 voor Ethereum. Het project wordt geleid door de meest invloedrijke persoon in de wereld van blockchain, Vitalik Buterin. Ether mag eigenlijk niet ontbreken in een crypto portfolio. Het project krijgt wellicht minder aandacht dan Bitcoin, maar heeft wel de potentie om nummer 1 te worden.

Verwachting ETH 2019

Op het moment zit Ethereum nog in de Metropolis-fase. De Frontier en Homestead fases gingen daar aan vooraf. In 2019 wordt verwacht dat Ethereum gaat starten met de laatste fase: Serenity. In deze fase kan Ethereum tot 1000 keer sneller worden. Er zouden in theorie meer dan 13.000 transacties per seconde kunnen plaatsvinden op het netwerk.

Groestlcoin (GRS)

Direct kopen: Litebit (iDEAL) | Binance (Exchange)

Groestl is een vreemde eend in dit rijtje. Het wordt nergens genoemd in artikelen of video’s over 2019. Ik ben zelf al een tijd fan van Groestlcoin. Het is een ASIC-resistente cryptocurrency met bijna -0% transactiekosten. Je kan het semi-anoniem noemen, net als Bitcoin. Met de recente Samourai portemonnee is de anonimiteit volledig gegarandeerd.

Verwachting GRS 2019

Groestlcoin is in de basis niets bijzonders. Het is puur een cryptocurrency waarmee transacties gedaan kunnen worden. Naar mijn mening doet Groestl dit velen malen beter (en sneller) dan bijvoorbeeld Bitcoin. Ook implementeren ontwikkelaars de nieuwste technieken direct en zijn niet bang om voor te lopen op de rest. Het is de munt die als eerste ooit SegWit heeft geïmplementeerd om Lightning transacties uit te voeren. Dit allemaal tegen minimale vergoedingen. Voor 2019 staan er weer een aantal leuke verbeteringen op het programma. Onder andere de integratie met Trezor en Ledger zijn interessante opties. De GRS roadmap kun je in de afbeelding hieronder bekijken.

Groestlcoin roadmap

Lisk (LSK)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

Lisk is een sidechain ontwikkelingsplatform dat het voor ontwikkelaars gemakkelijk maakt om gedecentraliseerde applicaties in Javascript te bouwen en implementeren. Het bedrijf streeft er naar een eerlijker platform voor gedecentraliseerde apps te zijn, waarmee ontwikkelaars geld kunnen verdienen. Het project maakt gebruik van het bestaande Javascript en geen nieuwe taal. Hierdoor hopen zij de ontwikkeling te versnellen en vereenvoudigen.

Verwachting LSK 2019

De roadmap van Lisk is niet onderverdeeld in jaren, maar in projecten. Je kan een hele lijst met ontwikkelingen vinden. Sommigen zijn al voltooid, anderen zijn op het moment in ontwikkeling. In 2019 verwacht ik dat steeds meer programmeurs zich aan gaan sluiten bij Lisk. Nu geven veel mensen nog de voorkeur voor centrale applicaties, die bijvoorbeeld in de Google Playstore of op Apple apparaten te koop zijn. Ik hoop dat in 2019 de ommekeer zal zijn en mensen zien hoe interessant decentrale applicaties zijn. Als deze ommekeer komt, zal Lisk mateloos populair zijn. Dit is naar mijn mening een van de beste projecten voor decentrale apps.

Litecoin (LTC)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

Litecoin mag eigenlijk niet ontbreken in een crypto-portfolio. Het wordt gezien als zilver, als Bitcoin goud is. De munt is ontworpen door Charlie Lee, een van de meest invloedrijke personen in de blockchainwereld. Het is ontworpen als valuta waarmee je transacties uit kan voeren. In 2019 staat de halvering van de blockbeloning op het programma.

Verwachting LTC 2019

In 2019 zullen naar verwachting de transactiekosten voor dagelijkse betalingen met Litecoin omlaag gaan. Dit dankzij de Litecoin Core 0.17. Deze update zal ergens begin 2019 worden doorgevoerd. Er zullen ook belangrijke ontwikkelingen worden gedaan op het gebied van het lightning-network. Hier probeert LTC de voorloper in te zijn. Ik verwacht zelf dat Bitcoin in waarde toe zal nemen en dat men als gevolg gaat investeren in BTC, maar liever transacties doet in het ‘goedkopere’ Litecoin.

Ripple (XRP)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

“You either love it or hate it”. Veel mensen vinden Ripple slecht, geen cryptocurrency of totaal de verkeerde kant opgaan. Dit komt door het zeer centrale gehalte van het project. Ik zie dit anders. Ik denk namelijk niet dat cryptocurrency geaccepteerd kan worden zonder dat traditionele bedrijven er mee aan de slag gaan. In de uitgebreide Ripple uitleg heb ik in meer dan 3000 woorden beschreven wat het project precies is. Ik ben zelf fan van Ripple met de cryptovaluta XRP.

Verwachting XRP 2019

Ik zie in Ripple een brug tussen traditionele bedrijven en de wereld van blockchain en cryptocurrency. Het zal waarschijnlijk geen massa-acceptatie als gevolg hebben. Dit zoek ik zelf nog steeds bij de groep Unbanked of de game-industrie. Ripple is het bedrijf dat de meeste en “beste” partners achter zich heeft staan. Ik vind dat XRP eigenlijk in elk crypto portfolio wel thuishoort. Er is ook een grote golf van beleggers die massaal investeren in XRP als digitale asset. Veel bekende bedrijven, die op Wall Street staan genoteerd, beginnen langzaam te investeren in het bedrijf. In 2019 verwacht ik dat dit alleen maar nog meer kan gaan groeien.

Stellar (XLM)

Direct kopen: Bitvavo (iDEAL) | Binance (Exchange)

Stellar is een op blockchain gebaseerde open-source gedistribueerde betalingsinfrastructuur. Zij maken transacties in meerdere valuta en activa eenvoudig met behulp van de Lumens (XLM). Het is een van de meest succesvolle cryptocurrencies ter wereld. De mede-oprichter Jed McCaleb (tevens mede-oprichter van Ripple) heeft genoeg ervaring om het bedrijf verder te helpen. Veel mensen denken dat Stellar een fork is van Ripple en zien dit als een reden om het niet te kopen. Dit is echter niet zo:

Verwachting XLM 2019

Stellar komt niet erg vaak in het nieuws vergeleken met bijvoorbeeld Ripple als het gaat om grote partners. Op de achtergrond heeft Stellar in 2017 wel meer dan 35 (grote) bedrijven achter zich weten te scharen. Een knappe prestatie! De belangrijkste partner is natuurlijk het gigantische bedrijf IBM. Het bedrijf heeft een actief team van ervaren ontwikkelaars, die dagelijks aan het project werken. Jed McCaleb is een van de belangrijkste en meest invloedrijkste personen in de wereld van blockchain. Hij heeft als programmeur onwijs veel ervaring. Naar mijn mening is Stellar een van de beste projecten en investeringen voor 2019. Ook is de crypto klaar voor regelgeving omtrent Know Your Customer (KYC) en de anti-witwaswetgeving (AML). Hierdoor zullen grote (traditionele) bedrijven eerder een samenwerking aangaan met Stellar, dan bijvoorbeeld Bitcoin.