Thaise ministerie geeft licenties voor digitale bedrijfsvoering - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Thaise ministerie geeft licenties voor digitale bedrijfsvoering

Thailand is de laatste tijd veel in het nieuws als het gaat om crypto, blockchain en aanverwante technieken. Eerder plaatste ik al een bericht dat Thailand blockchain in de toekomst gaat gebruiken om mee te stemmen voor verkiezingen. Deze week is het land weer in het nieuws omdat het vier licenties heeft gegeven aan bedrijven, zodat zij zich legaal bezig kunnen gaan houden met cryptocurrencies, blockchain en andere aanverwante technologieën. De overheid spoort ook mensen aan om niet-gelicentieerde crypto-exchanges te mijden.Aankondiging

Volgens de aankondiging zijn de licenties uitgegeven door het ministerie van Financiën op advies van de SEC. De Securities and Exchange Commision (SEC) is een Amerikaans begrip. De Thaise versie wordt vaak ook aangeduid als SEC. Volgens het bericht vanuit de Thaise ministerie voor Financiën hebben er vier bedrijven een licentie ontvangen, op advies van de SEC-raad. De bedrijven zijn:

  • Bitcoin Exchange Co,. Ltd (crypto exchange)
  • Bitkub Online Co. Ltd (crypto exchange)
  • Satang Corporation (Bitcoin wallet app)
  • Coins TH Co., Ltd (crypto broker)

Andere aanvraag overwogen

Elke aanvraag wordt door de Thaise SEC en de overheid zorgvuldig overwogen. Een aanvraag ingediend door Coin Asset Co,. Ltd wordt naar verluidt overwogen. Dit vanwege een wijziging in de leidinggevenden van het bedrijf. Het bedrijf is bevoegd om de huidige activiteiten voort te zetten, terwijl het ministerie van Financiën de wijziging overweegt.

Daarnaast zijn de aanvragen van Cash2coin en de Zuidoost-Azië Digital Exchange Co (SEADEX), afgewezen, omdat ze niet voldoen aan de vereiste SEC-criteria. Deze twee bedrijven zijn bevolen hun activiteiten te staken en hebben een ultimatum gekregen tot 14 januari 2019.

Al eerder aanvragen door het Thaise ministerie goedgekeurd

Vorig jaar in Augustus keurde de Thaise SEC samen met het ministerie van Financiën al zeven aanvragen goed. Dit hebben zij gedaan als onderdeel van de formalisering van de binnenlandse cryptomarkt van het land. De financiële regelgever spoort het publiek actief aan om niet-gelicentieerde crypto-exchanges te vermijden. Zo probeert de overheid het publiek te beschermen tegen de dreiging van kwaadwillende personen die crypto gebruiken om kwaad te doen.