Tether is terug, platform weer open - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Tether is terug, platform weer open

Het stablecoin-platform van Tether komt terug. Het zal weer beschikbaar zijn voor fiat-stortingen en inwisselen van fiat geld naar USDT. In deze blog bekijken we de heropening en lees je een stuk over de geschiedenis van deze toch wel controversiële stablecoin.


Afgeschreven

Hoewel veel mensen in de cryptocurrency-community al hebben besloten dat Tether verleden tijd is, blijkt dat onwaar. Het bedrijf heropend het platform voor stortingen en uitbetalingen in USDT. Een positieve stap, maar er nog geen verbeteringen aangekondigd voor het platform. Iets waar de community wel al tijden naar verlangt.

Korte USDT geschiedenis

Meer dan een jaar geleden werd aangekondigd dat bankpartners van Tether uit Taiwan waren gestopt met samenwerking met dienstverlener Wells Fargo. Als gevolg hiervan waren de stortingen en opnames voor houders van deze stablecoin beperkt.

Een half jaar later werd meer dan 30 miljoen USDT uit de wallet van de Tether Treasury gehaald. Dit betekende dat 1-op-1 aflossingen of fiat naar USD was beëindigd. Nu is er weer besloten dat Tether accountverificatie opnieuw uit gaat voeren en USDT naar fiat weer gaat ondersteunen.

Huidige situatie

Het platform van Tether is opnieuw geactiveerd. Klanten hebben nu de mogelijkheid om opnieuw USDT rechtstreeks te kopen. Het bedrijf achter dit platform heeft de samenwerking opgezegd met een bank genaamd Deltec. Hierdoor zijn de USDT-fiat-betalingen weer mogelijk. Toch gaat de service naar alle waarschijnlijkheid niet heel populair worden voor particulieren. Minimale opname is namelijk 100.000 Amerikaanse dollar of 100.000 USDT. Het bedrijf heeft dit bevestigt en zegt dat zij zich nu meer richten op professionele beleggers.

Aankondiging van het team

Het team achter Tether heeft een officiële aankondiging gedaan. Hierin staat, vrij vertaald naar het Nederlands:

“Wij zijn trots dat we dankzij deze update meer flexibiliteit en bruikbaarheid kunnen bieden aan klanten van Tether en aan onze oorspronkelijke missie voor de stablecoin. Ons team werkt onvermoeibaar aan een soepele overgang naar dit nieuwe systeem.”

Onderzoek naar fraude

Bitfinex en Tether, die van eenzelfde management zijn, worden er van beschuldigd de BTC-prijs kunstmatig verhoogd te hebben met behulp van de stablecoin. Autoriteiten voeren daar op het moment van schrijven onderzoek naar uit. Het bedrijf zelf ontkent alle aantijgingen. Bitfinex en Ethfinex gaan wel handelsparen USDT-USD en EURT-EUR toevoegen.