Tesla kopen met Bitcoin: Het kan nu! - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Tesla kopen met Bitcoin: Het kan nu!

Elon Musk hintte de afgelopen maand al meerdere keren dat we in de nabije toekomst een Tesla kunnen kopen met Bitcoin. Veel mensen dachten dat het wel even zou duren tot dit realiteit zou worden, maar het tegendeel is waar.

Op 24 maart 2021 maakte Elon Musk op zijn Twitter-account namelijk bekend dat je vanaf nu in de Verenigde Staten een Tesla kunt kopen met Bitcoin. Een revolutionair moment, dat ook op Twitter veel gesprekken teweegbrengt. Het lijkt er namelijk op dat Bitcoin veel sneller mainstream gaat dan mensen hadden verwacht.

Ook internationaal Tesla’s kopen met Bitcoin

In zijn tweet vermeld Elon verder dat we tegen het einde van het jaar ook internationaal onze Tesla’s kunnen kopen met Bitcoin. Mocht jij in Nederland een Tesla willen kopen, dan kan dat sowieso vanaf 2022. Musk zegt er verder bij dat de cryptomunt gehouden zal worden als Bitcoin. De Bitcoins zullen dus niet worden ingewisseld voor ‘fiat currency’. Ofwel het gangbare geld dat we op onze bankrekening hebben staan. Ook dit is een revolutionair, want het impliceert dat Bitcoin als een volwaardig en onafhankelijk betaalmiddel wordt gezien.

Verdeelde meningen over ‘Mainstream Bitcoin’

De meningen over Tesla kunnen kopen met Bitcoin zijn verdeeld. Waar velen het toejuichen dat de cryptomunt mainstream gaat, zijn er ook veel sceptici. Het voornaamste punt van de sceptici is dat ze wantrouwig staan tegenover een betaalmiddel dat ook geassocieerd wordt met illegale activiteiten. Echter zijn de meeste mensen het erover eens dat je de vooruitgang van de eenentwintigste eeuw niet kan stoppen. Bitcoin is nou eenmaal een feit, en hoe  de cryptovaluta verder gereguleerd gaat worden is te bezien. Wel is het duidelijk dat er een internationale behoefte bestaat om niet afhankelijk te zijn van banken. Mensen worden er steeds meer van bewust dat zij werkelijk geen controle hebben over wat er in de toekomst gebeurt met hun geld.

Toekomst van geld in Nederland

In Nederland bestaan speculaties dat we in de nabije toekomst rente moeten betalen over het geld dat we op de bank hebben staan. Dit gaat vooralsnog alleen over spaarrekeningen met meer dan €100.000, maar toch is dit een veelzeggende gebeurtenis. Er zijn steeds meer zichtbare aanwijzingen dat ons huidige monetaire systeem zich inderdaad aan het transformeren is. Maar waar naartoe? In ieder geval naar een plek die we ons nu wellicht nog niet helemaal kunnen inbeelden.