Syscoin Review: de eerste volledig gedecentraliseerde marktplaats - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Syscoin Review: de eerste volledig gedecentraliseerde marktplaats

Syscoin

Er zijn meerdere projecten die als doel hebben om een gedecentraliseerde marktplaats te maken. Syscoin wordt gezien als een van de eerste projecten die dit doel bereikt. Zij vinden dat, naarmate crypto steeds meer mainstream wordt, de interactie met diverse e-commerce platforms van vitaal belang zijn. In deze Syscoin review bekijk ik het project en geef het een eindbeoordeling met een cijfer tussen de 1 en 10. Ik begin met een korte uitleg over het project zelf.

Wat is Syscoin (SYS)?

Syscoin zet zichzelf op de markt als een wereldwijd netwerk, een gedistribueerd grootboek, een gedecentraliseerd database en een blockchain. Bovendien is het ook een cryptocurrency met een platform, inclusief de eigen SYS-tokens.

Een van de hoofddoelen van het team achter het project is om tussenpersonen te omzeilen en de controle terug in de handen van retailers en consumenten te brengen, terwijl tegelijkertijd de aanzienlijke kosten worden geëlimineerd die momenteel door de leidende e-commerceplatformen in rekening worden gebracht. Zij willen dus een concurrent worden voor grote bedrijven Ebay en Amazon.

Het team

Het project wordt geleid door Sebastian Schepis. Hij is zowel de bedenker, maker als kernontwikkelaar aan het project. Daarnaast wordt het ondersteund door de Blockchain Foundry. Zij zijn het bedrijf achter het project dat zich bezig houdt met commerciële blockchainoplossingen. Ondanks dat het werd opgestart in 2016, was het team achter de valuta al sinds 2014 bezig met het protocol van Syscoin-protocol.

Syscoin team

Wat maakt het project bijzonder?

Aan het begin was Syscoin niets meer dan een Bitcoin-protocol, waarmee het mogelijk was om SYS en Bitcoin samen te voegen. Zo kunnen gebruikers beide munten tegelijk minen. Hierdoor kreek Syscoin al snel een veilig en stabiel netwerk dat fungeert als een solide basis voor het platform.

Het biedt niet alleen maar een volledig gedecentraliseerde marktplaats, maar bevat ook een aantal belangrijke functies om de hele e-commerce-ervaring te verbeteren. Gebruikers krijgen zo toegang tot een onbeperkte voorraad, terwijl retailers goederen van andere gebruikers kunnen doorverkopen en hun producten kunnen laten doorverkopen tegen een commissie.

De prijzen op de markt kunnen worden gekoppeld aan fiat-valuta’s zoals USD, EUR en GBP of aan de prijs van BTC. Hoewel de marktplaats ook een arbitrage-escrow-functie bevat die tokens in escrow houdt totdat de voorwaarden van de verkoop zijn vervuld en het geld aan de verkoper wordt vrijgegeven.

Het platform bevat ook versleutelde berichten, portefeuille-adressen gekoppeld aan namen en digitale certificaten die gebruikers in staat stellen om privé digitale activa zoals registratiesleutels en cadeauboncodes uit te geven en uit te wisselen.

Bovendien biedt Syscoin financiële transacties die nagenoeg gelijk zijn aan nul, en om deze lage kosten te ontgrendelen, moeten gebruikers betalingen doen via de systeemeigen SYS cryptocurrency. Op het platform kunnen ook betalingen worden uitgevoerd in Bitcoin en Zcash (ZEC).

Syscoin marktplaats

Moeite waard om in SYS te investeren?

Als een van de meer gevestigde munten van de markt, moeten crypto-beleggers zich meer op hun gemak voelen, wetende dat het project een goed aantal jaren achter de rug is. Tot maart 2017 had Syscoin echter een marktkapitalisatie van slechts $ 6 miljoen en elke SYS werd verhandeld tegen een prijs van $ 0,01.

Een sterke belangstelling voor de zomer zag het project aanzienlijk stijgen in waarde vóór het einde van het jaar zag Bull Run SYS-handel tegen een prijs van ongeveer $ 0,91 en bereikte een marktkapitalisatie van $ 487 miljoen.

Als gevolg hiervan is het voor nieuwe beleggers gemakkelijk om te denken dat ze de boot misschien hebben gemist, hoewel het token momenteel handelt op ongeveer $ 0,70 en een marktkapitalisatie behoudt in de regio van $ 375 miljoen. Een aantal ontwikkelingen zou echter moeten leiden tot een toename van het project in de loop van het jaar.

Syscoin kopen

Je kan Syscoin op veel exchanges kopen. Zo is het te koop op de grootste exchange van het moment Binance, maar ook direct met iDEAL bij onder andere Litebit. Bekijk een overzicht van alle exchanges via deze link.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.