Succes van crypto komt niet door omvallende banken - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Succes van crypto komt niet door omvallende banken

succes van crypto komt niet door omvallende banken

En weer is er een bank omgevallen. De First Republic bank verkeerde in zwaar weer en is nu verkocht aan JP Morgan Chase. Goed nieuws voor de cryptowereld volgens veel mensen. Changpeng Zhao, CEO van Binance, denkt daar anders over. Zhao vindt dat het succes van crypto niet komt door de omvallende banken. “Crypto moet niet afhankelijk zijn van het falen van anderen.”

Crypto en bankieren zijn niet afhankelijk van elkaar

De CEO van Binance zei onlangs op Twitter dat de groei van de Bitcoin en andere cryptocurrency niet afhankelijk is van banken die failliet gaan. In een Tweet werd de vraag gesteld wat de mogelijke voordelen voor Bitcoin zijn nu er veel banken omvallen.

Zhao vindt dat bankieren en crypto naast elkaar kunnen bestaan en dat ze niet afhankelijk zijn van elkaar. Het is onjuist dat als er banken omvallen Bitcoin en crypto daar meer profijt van hebben. De CEO zegt dat crypto één van de vele plaatsen is om geld te kunnen stallen buiten de banken om. Andere voorbeelden om geld te kunnen stallen zijn onroerend goed, aandelen of goud.

Bitcoin en crypto moeten zelfstandig zijn

De directeur van Binance zei verder dat banken meer risico’s durven te nemen omdat banken toch wel gered kunnen worden. De bankensector bestaat al erg lang en is vatbaar voor inefficiëntie.

Bitcoin en crypto heeft haar succes te danken aan het verbeteren van het gebruik en nut en niet vanwege de ondergang van meerdere traditionele banken. Het doel binnen de cryptowereld is dat de crypto op eigen benen moet staan. Dit kan door beter te zijn dan banken, denk aan snellere en kosten effectievere transacties.