Stratis kopen: Een uitgebreid stappenplan - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Stratis kopen: Een uitgebreid stappenplan

Stratis kopen STRAT

Stratis is in Nederland een zeer populaire cryptocurrency. Wij zien steeds vaker Nederlanders die deze crypto vasthouden. Ook heeft deze coin een stevige achterban die er alles aan doet om de coin in positief daglicht te stellen. Stratis kopen is relatief eenvoudig en kan zelfs direct met iDEAL. Je hebt hier wel een Stratis Wallet voor nodig. In dit artikel leggen we het gehele proces van STRAT kopen uit middels een stappenplan. Mocht je er dan toch niet uitkomen? Neem dan gerust contact met ons op!


Welke wallet?

Een stratis wallet kun je in meerdere vormen verkrijgen. Voor kleine transacties kun je een mobiele wallet gebruiken, al is dit niet de meest veilige manier. Als je dat toch wilt doen, doe het dan via bijvoorbeeld de app Coinomi. Beveilig deze mobiele wallet wel direct met alle opties die de app biedt. Als je Stratis wilt staken, moet je de officiële wallet downloaden. Je moet dan wel de gehele blockchain downloaden. Dat kan even duren. De laatste versie van de wallet kun je hier vinden. Heb je geen zin om de volledige blockchain te downloaden? Gebruik dan de Elecrum Stratis portemonnee. Die kun je hier vinden.

Ook is het mogelijk om deze valuta op te slaan in een gratis online wallet van bijvoorbeeld Bitvavo.

Stratis kopen

Gefeliciteerd. Je hebt nu een wallet voor Stratis. Nu kun je beginnen met het kopen van deze munt. Je kan dit op twee manieren goed doen. Optie 1 is via Litebit. Hier kan je de coin direct via iDEAL krijgen. Een andere optie is via BTC Direct. Je koopt hier eerst Bitcoin om deze daarna via een exchange of changelly om te zetten naar Stratis.

Optie 1: Direct Stratis kopen iDEAL

Volg dit stappenplan als je liever snel en gemakkelijk Stratis wilt kopen. Je bent wel, dankzij de iets hogere transactiekosten, iets meer geld kwijt. Dit scheelt vaak niet heel veel. Het gemak van kopen via iDEAL maakt weer veel goed.

 1. Ga naar Litebit via deze link
 2. Maak gratis een account aan als je deze nog niet hebt
 3. Kies de markt Stratis
 4. Voer het aantal STRAT dat je wilt hebben in. Je kan ook het aantal euro invullen dat je uit wilt geven. Dan krijg je direct te zien hoeveel van deze cryptovaluta je er voor terugkrijgt.
 5. Voer een walletadres in (die je net hebt aangemaakt. Vul het ontvangstadres in)
 6. Betaal met iDEAL
 7. Je hebt binnen een paar minuten de Stratis in jouw wallet staan

Optie 2: Stratis via BTC kopen

Volg het volgende stappenplan als je eerst Bitcoin kopen wil om deze te verhandelen naar STRAT.

 1. Ga naar BTC Direct via deze link
 2. Verifieer jouw account bij BTC Direct (lees: BTC Direct verificatie)
 3. Log in op je nieuwe account
 4. Activeer jouw account (gaat erg snel)
 5. Na activatie voer je het aantal Bitcoin in dat je wilt kopen
 6. Voer Bitcoin wallet adres in waar je de cryptocurrency op wilt ontvangen
 7. Betaal met bijvoorbeeld iDEAL, overboeking of creditcard
 8. Wacht totdat de BTC in jouw wallet staan
 9. Stuur deze naar de exchange
 10. Handel tussen STRAT en Bitcoin en koop het aantal dat je wilt hebben
 11. Laat jouw STRAT op de exchange staan of verstuur naar de eerder aangemaakte wallet (veiliger).

Andere aanbieders

In de onderstaande tabel vind je meerdere aanbieders die wij gebruiken en betrouwbaar vinden. Het kan lonen om de koers van Bitcoin te vergelijken:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.