Stijgers en dalers week 1, 2020 – Cryptocurrency - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Stijgers en dalers week 1, 2020 – Cryptocurrency

Stijgers en dalers uitgelicht

De eerste editie van stijgers en dalers in de wereld van cryptocurrencies begint meteen met een flinke knaller. Wie geïnvesteerd heeft in BlockStamp maakte een prachtige stijging mee van 1.511,26%. Deze stijging zien we niet heel snel voorbij komen. Op nummer twee in de editie van week 1 staat Curio, dat met 185,86% best goed is gestegen, maar bij de stijging van BlockStamp niet gestegen lijkt. Grootste verliezer is Omnitude, dat meer dan 70% van zijn waarde is verloren in de afgelopen 7 dagen. Ook in week 1 van 2020 staat de wereld van cryptocurrencies allesbehalve stil! Hieronder kun je de screenshots bekijken en licht ik een aantal projecten uit.

Grootste stijgers week 1 2020

In de onderstaande screenshot – genomen van Coinmarketcap om 10:20 op 6 januari 2020 – zie je de 10 grootste stijgers van de afgelopen 7 dagen. De topper is natuurlijk BlockStap, dat een enorme groei heeft doorgemaakt.

BlockStamp (BST)

Gestegen met: 1511,26%

Blockstamp beschrijft zichzelf als een blockchain-ecosysteem dat privacy, eerlijkheid, authenticatie en vrijheid ondersteunt. Volgens het team is BlockStamp een fork van Bitcoin die is geoptimaliseerd voor drie specifieke gebruikssituaties:

Gegevens verzegelen – zowel documentopslag tot 1 MB als tijdstempel. Censuurbestendig publiceren op het web via een blockchain-domeinregister. Gokken  spelers kunnen leren over gokkansen en gokstrategieën testen in een aantoonbaar eerlijk platform met willekeur gegenereerd via de hashes van de blockchain.

BlockStamp host ook native de BST-cryptomunt en werkt samen met Hprox, een peer-to-peer netwerk voor het delen van proxy’s. Gebruikers kunnen in BST worden betaald voor het delen van hun privé-IP-adres met het netwerk. In de onderstaande video kun je een korte review (Engels) bekijken over dit project. De review is op 3 januari 2020 gepubliceerd op het kanaal Atlas.

Curio (CUR)

Gestegen met: 185,86%

Gelanceerd op 18/06/2019 door een team uit Zwitserland. CurioInvest streeft ernaar een eenvoudig platform te bieden om te investeren in premium verzamelbare auto’s. Het team achter de valuta selecteert voertuigen op basis van hun investeringspotentieel. De aankoopprijs van de auto’s wordt crowdfunded door het verkopen van “Car Tokens” aan investeerders op het platform. Door Car Tokens te kopen, krijgen gebruikers het recht om in eventuele winst te delen wanneer het voertuig wordt doorverkocht. Bovendien kunnen gebruikers hun portefeuilles diversifiëren door tokens in meerdere auto’s te kopen. Op deze manier kunnen gebruikers investeren in de virtuele garage van hun dromen, ondersteund door tastbare, real-world activa.

Grootste dalers week 1 2020

In de onderstaande screenshot – genomen van Coinmarketcap om 10:21 op 6 januari 2020 – zie je de 10 grootste dalers van de afgelopen 7 dagen. De grootste verliezers zijn Omnitude (-70,06%) en Zynecoin (-56,46%). Dit is echter niet de eerste (en ook niet de laatste keer) dat een crypto-project een groot deel van de waarde inlevert.

Dalers week 1 2020 crypto

Omnitude (ECOM)

Gedaald met: 70,06%

Omnitude (ECOM) is een cryptocurrency-token en werkt op het Ethereum-platform. Omnitude heeft een huidige voorraad van 74.413.301.337 met 64.813.301.337 in omloop. De laatst bekende prijs van Omnitude is $ 0,005782 USD en is de afgelopen 24 uur met -70,97% gedaald. Het wordt momenteel verhandeld op 3 actieve markt (en) met $ 810.663.859 die de afgelopen 24 uur is verhandeld. Meer informatie is te vinden op de officiële website.

Zynecoin (ZYN)

Gedaald met: 57,46%

Het Zynecoin-team ontwikkelt een cryptocurrency (Zynecoin), een blockchain-systeem (Wethio) en een incubatiecentrum (Zynecoin Academy). Deze oplossingen zijn voornamelijk gericht op Afrika en hebben als doel de economische ontwikkeling te ondersteunen, technologische innovatie te stimuleren en de marktpositie op het hele continent te verbeteren.

Zynecoin is gemaakt met de bedoeling Afrikaanse startups en humanitaire initiatieven te ondersteunen. Het Zynecoin-token zal ook mijnbouwcommissies splitsen, zodat een deel ervan zal worden gebruikt om rechtstreeks bij te dragen aan Afrikaanse staatskasfondsen. De Zynecoin Academy is een incubator die directe ondersteuning biedt aan startups.

Het Zynecoin-token wordt ondersteund door de Ethereum-blockchain. Het Zynecoin-team ontwikkelt echter een eigen specifiek blockchain-systeem, Wethio wil de eerste blockchain worden die in Afrika is gebouwd en gehuisvest. Het is bedoeld om de samenwerking tussen cryptomijnbouwers te stimuleren en iedereen in staat te stellen deel te nemen aan en te profiteren van blockchain-mining. Bovenstaande tekst is ingestuurd door Zynecoin.