Stijgen de koersen van Polkadot en Cosmos bij de volgende bull run?
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Stijgen de koersen van Polkadot en Cosmos bij de volgende bull run?

Als we Youtuber Guy Turner moeten geloven, kan het zo zijn dat bij de volgende bull run Polkadot en Cosmos een flinke stijging doormaken. Two-layer-blockchains zoals Polkadot en Cosmos zouden in staat zijn ontwikkelaars aan te trekken en te behouden, ondanks dat ze minder financiering krijgen.

Veel financiering? Dan het minst getroffen met de bear markt

Cryptoprojecten met veel financiering zijn het minst getroffen in de laatste bearmarkt. Het gaat dan veelal om blue-chip projecten zoals Solana, Polygon en Near Protocol. Turner laat weten dat er ook uitzonderingen op deze regel zijn, zoals Polkadot en Cosmos. “Ondanks dat er een flink stuk minder financiering is, beschikken beide projecten over het vermogen om door te gaan met het opbouwen van een ontwikkelaarsbasis”. Dit zou volgens Turner het bewijs zijn dat Cosmos en Polkadot de meest toegewijde gemeenschappen hebben.

Aantal ontwikkelaars maakt flinke groei

Volgens het rapport van Electric Capital, waar Guy Turner in zijn YouTube video naar verwijst, is het aantal ontwikkelaars op platformen als Polygon, Solana, Polkadot en Cosmos van minder dan 200 naar 1000 gestegen. Gerekend vanaf 2018. Blockchain Aptos maakte een groei door van ruim 50% ontwikkelaars en Near Protocol zag een 40% groei.

Turner liet weten “te waarschuwen voor de reële mogelijkheid dat we de bodem van de huidige bearmarkt nog niet hebben gezien”. Hij zegt tevens dat als de cryptomarkt blijft crashen, dit ook een negatieve invloed kan hebben op het behoud van ontwikkelaars voor alle crypto projecten en -protocollen.