Sphere ICO: Decentraal Sociaal netwerk - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Bitvavo met iDEAL - BONUS!

Sphere ICO: Decentraal Sociaal netwerk

Sphere ICO SAT tokens

Op 15 januari 2018 start de ICO (Initial Coin Offering) van Sphere. Je krijgt dan de mogelijkheid om SAT-tokens te kopen. Dit zijn Social Activity Tokens. Ook heb je de mogelijkheid om de tokens van de Sphere ICO te kopen tijdens de eerste fase. Dit wordt ook wel de pre-ICO phase genoemd. Je koopt dan SAT-tokens met een hoge bonus. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe ICO, wat het is, bekijken we de whitepaper en leggen we je uit hoe je gratis 50 Social Activity Tokens kan krijgen.

Registreer nu en krijg gratis 50 SAT tokens

Wat is Sphere, in het kort?

Het hoofddoel van Sphere is om de grootste en meest betrouwbare decentraal sociaal netwerk ter wereld te worden. Zij willen het gehele netwerk van sociale media opschudden en een digitale revolutie ontketenen. In deze markt gaat meer dan 500 miljard euro in om.

 

Een introductie in een video

Het probleem dat Sphere wil tackelen

Huidige sociale netwerken beheren eigenlijk jouw online identiteit. Je moet deze bedrijven vertrouwen met al jouw gegevens en geeft dus een deel privacy uit handen. Deze grote tech-bedrijven hebben een vriendelijk imago opgebouwd. Zij vragen geen geld om een account aan te maken. Ook betaal je niets om gebruik te maken van een sociaal netwerk. Hoe kan dit? Veel bedrijven verkopen jouw data of gebruiken deze data voor commerciële doeleinden. Met elke klik die je uitvoert, verdienen zij geld.


De oplossing

Sphere vindt dat de gebruiker (jij dus!) mee mag verdienen aan deze business. Het wordt, volgens Sphere, tijd om op te staan en het internet terug te brengen naar de gebruiker. Zij vinden het onterecht dat bedrijven geld verdienen met iets dat helemaal niet het bezit van een bedrijf is. Alle privacy gegevens en jouw data hoort gewoon van jou te zijn. Sphere heeft een gedecentraliseerd sociaal netwerk gemaakt. Op dit netwerk heb jij medezeggenschap en heb je de kans om mee te verdienen.

Hoe gaan zij dit doen?

Op het prille begin van sociale media was het slechts een simpele manier om vrienden en familie op de hoogte te houden van het dagelijks leven. Ook werd het gebruik om connecties te maken met andere gebruikers. Tegenwoordig is het een miljardenindustrie, waar data wordt verkocht aan de hoogste bieder of gebruikt wordt door het bedrijf zelf. Bij het sociale netwerk Sphere wordt er geen gebruik gemaakt van een centrale server. Dit vinden zij namelijk te gevoelig voor aanvallen, hacks en andere manieren om gevoelige data te stelen. Sphere is gebouwd op een blockchain. het is gebouwd om privacy, veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Sphere ICO

Wat zijn SAT tokens?

SAT tokens zijn de digitale valuta die worden gebruikt op het netwerk. Het is een afkorting voor Social Activity tokens. Dit is een digitale cryptocurrency. Je kan deze kopen tijdens de pre-ICO en de ICO fase. Daarna worden deze onder andere verhandeld op een exchange. Met deze valuta kunnen bijvoorbeeld advertenties worden ingekocht. Ook kunnen ze naar elkaar worden verstuurd en gebruikt worden als valuta. Na de ICO fases worden er geen tokens meer gemaakt. Alleen de tokens die tijdens de Sphere ICO worden verkocht komen in omloop.

50 gratis SAT tokens

Om bekendheid te creëren biedt Sphere aan gebruikers die zich registeren een leuke gratis bonus aan. Je krijgt namelijk 50 SAT tokens (waarde ongeveer 4 euro tijdens pre-ico fase) volledig gratis. Hoe doe je dit?

 1. Ga naar de website van Sphere via deze link
 2. Scroll iets naar beneden totdat je het inlogscherm ziet (zie ook onderstaande afbeelding)
 3. Vul een e-mailadres en verzin een sterk wachtwoord
 4. Bevestig jouw mailadres
 5. Ontvang direct 50 gratis SAT tokens
 6. Krijg 50 extra tokens voor elke persoon die zich aanmeldt via jouw link

Update: Inmiddels is de beloning 50 tokens

Sphere ICO 100 gratis tokens
50 gratis Sphere tokens. Bron: https://sphere.social

Voordelen van het Sphere netwerk

Volgens de whitepaper van de Sphere ICO (link) heeft het netwerk de volgende voordelen:

 • Ze hebben een strategisch plan om de gebruikers en token houders voorop te stellen
 • De cloud wordt beveiligd met geavanceerde beveiligingssystemen
 • Het team is klaar om hoge druk aan te kunnen. Het gebruiksgemak en de communicatie tussen Sphere en gebruikers staat voorop
 • Anonieme transacties, wereldwijd
 • Een ervaren team
 • Het Sphere platform bestaat alSphere marktplaats

Op het platform komt ook een decentrale marktplaats. Dit bevat alle belangrijke e-commerce aspecten. Als voorbeeld:

Stel je wilt jouw telefoon verkopen op het Sphere sociale netwerk. Je maakt een foto van de telefoon en vult de algemene gegevens, zoals omschrijving en vraagprijs in. Zodra iemand jouw telefoon wilt kopen, verstuurt de persoon SAT tokens naar jou toe. Dit gaat dan van zijn wallet naar jouw wallet, zonder enige vertraging.

Advertentieplatform

Sphere heeft ook uitgebreide plannen om een volledig functionerend adverteerdersplatform te ontwikkelen. Hier kunnen gebruikers advertenties aanmaken die in de Sphere newsfeed te zien zullen zijn. Deze worden betaald met SAT tokens.

Registreer nu en krijg gratis 50 SAT tokens

De ICO-fase

Een aantal gegevens van de Sphere ICO op een rij:

 • 15 januari 2018
 • 7000 SAT = 1 ETH
 • 1.000.000.000 tokens worden gemaakt
 • Tokens die niet worden gekocht, worden vernietigd
Sphere ICO verdeling
Verdeling tokens van de Sphere ICO. Bron: https://sphere.social/wp-content/uploads/2017/12/Sphere_Whitepaper_v1.7.4.pdf

Meedoen met de Sphere ICO

Je kan op meerdere manieren meedoen met de ICO. Zodra deze van start gaat, zullen wij hier een uitgebreid stappenplan publiceren. Je moet in ieder geval beschikken over Bitcoin of Ethereum. Deze kan je bij de onderstaande aanbieders kopen:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Handige links

Registreer nu en krijg gratis 50 SAT tokens