SolarisBank en Stuttgart Exchange Group lanceren crypto exchange - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

SolarisBank en Stuttgart Exchange Group lanceren crypto exchange

Wat is blockchain

De SolarisBank (website) en Stuttgart Exchange Group werken gezamenlijk aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor cryptocurrency. Dit meldt Cointelegraph Germany op 12 december 2018. Dit is een grote stap in de acceptatie van cryptocurrency en de achterliggende blockchain-technologie.


Stuttgart beurs

De Stuttgart-beurs, opgericht in 1860, is de op een na grootste beurs in Duitsland en de negende grootste in Europa. De SolarisBank, aan de andere kant, is een Duits fintech-bedrijf dat is opgericht in 2015. Dit bedrijf heeft een bankvergunning en biedt de service “Banking as a Platform” aan. Eerder kondigde dit fintech-bedrijf aan een cryptocurrency exchange te willen maken waarop geen transactiekosten worden gevraagd.

De crypto exchange

De crypto exchange van de twee bedrijven zal ergens in de eerste helft van 2019 worden gelanceerd. De SolarisBank zal het bankplatform op zich nemen. Roland Folz, de CEO van de bank, verklaarde dat een betrouwbaar en efficiënt handelsplatform een elementaire bijdrage is aan hun visie op een hybride financiële wereld met zoals fiat geld als crypto.

Persbericht

Het persbericht meldt dat Bitcoin en Ethereum beschikbaar zullen zijn op de exchange. De beurs is zowel voor particuliere als institutionele beleggers beschikbaar zijn. Ook is een ICO-platform, dat al in augustus 2018 werd aangekondigd, in ontwikkeling voor de exchange. De tokens die op het platform worden geïntroduceerd, zijn ook verhandelbaar op secundaire markten.

Het project maakt deel uit van het “Blockchain Factory”- initiatief van de SolarisBank, dat zijn klanten gespecialiseerde accounts biedt die bedoeld zijn voor blockchainbedrijven.

Bitwala

Bitwala, een Duitse startup voor crypto-bankieren van de SolarisBank, meldde vandaag ook dat ze zijn geopend voor het bedrijfsleven. Hier zijn al 40.000 klanten vooraf geregistreerd. Zij krijgen toegang tot bitcoin en euro depositorekeningen. Met behulp van de banklicentie van de bank worden euro-fondsen beschermd tot een bedrag van 100.000 euro en worden ze gecontroleerd door de twee belangrijkste toezichthouders van Duitsland: BaFin en Bundesbank.