Sirin Labs Finney: Blockchain smartphone met cold storage crypto wallet - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Sirin Labs Finney: Blockchain smartphone met cold storage crypto wallet

Sirin Labs Finney smartphone

De Sirin Labs Finney is een telefoon vernoemd naar de crypto-pionier Hal Finney. Het is de tweede smartphone van het bedrijf. Eerder bracht het in 2016 al de veilige, maar peperdure, Solarin smarthone op de markt. Finney verschilt op twee belangrijke manieren van zijn dure voorganger. Zo is het een stuk goedkoper ($999), waar de Solarin meer dan $10,000 kostte) en heeft het een ingebouwde cold storage crypto wallet. Normaal gesproken kijk ik elke vrijdag naar een cryptocurrency of blockchain. Deze week kijk ik naar een blockchain telefoon. Een review van de Sirin Labs Finney blockchain smartphone.

DIRECT SIRIN CRYPTO TOKENS KOPEN

Hoe is de telefoon tot stand gekomen?

Normaal gesproken kunnen beginnende bedrijven niet een telefoon op de markt brengen met eigen geld. Gelukkig heeft Sirin Labs, het bedrijf achter de telefoon, een ICO gehouden voor hun SRN token. Deze ICO bracht ruim 157 miljoen dollar op. Met dit geld hebben zij de Finney telefoon gemaakt. Het wordt ook wel de ‘flagship’ van het project genoemd. Sirin labs zelf noemt het een nog veiligere versie van het Android besturingssysteem. De Sirin OS kan crypto wallets ondersteunen.

Ontwerp Sirin Labs Finney smartphone

De Finney is een 6-inch handset met een 18: 9, 1.080 x 2,160-pixel scherm met een inkeping bovenaan voor de camera aan de voorkant en de koptelefoon. Het display zit in een basis van 74,6 mm bij 158 mm, met relatief grote randen aan de boven- en onderkant. Het toestel is 9,3 mm dik en weegt 209 gram.

In vergelijking met Apple’s 6,1-inch iPhone XR heeft de Finney een hogere schermpixeldichtheid (402ppi versus 326ppi), een lagere scherm / lichaamsverhouding (78,8% versus 80,1%) en is deze dikker (9,3 mm versus 8,3 mm) en zwaarder (209 g versus 194 g). Het is minder bestand tegen stof en water, met een beschermingsgraad (IP) van IP52 (‘beschermd tegen stof / bestand tegen druipwater) in vergelijking met de IP67 van de iPhone XR (‘ stofdicht ‘/ bestand tegen onderdompeling in 1m water voor ten minste 30 minuten).

Het bedrijf zegt dat het model is geïnspireerd op moderne sportwagens. De luidsprekers aan de zijkanten hebben ook een soort autosport-uitstraling, al zeg ik het zelf. Aan de achterkant zie je het logo van Sirin Labs zelf, een hoofdcamera, filters en vingerafdrukscanner.

Crypto wallet weggewerkt in het ontwerp

De opvallende ontwerpfunctie van de Finney is het veilige scherm, een monochroom 2-inch PMOLED-aanraakscherm met 256-by-64 resolutie dat omhoog schuift vanaf de achterkant, net boven de afschermeenheid. Uitschuiven naar het veilige scherm activeert de cryptocurrency wallet, die veilig is losgekoppeld van het internet wanneer het scherm uit het zicht is.

Crypto wallet, decentrale applicaties en de beveiligingssuite

Sirin OS heeft drie hoofdelementen: de Finney-portefeuille met koude opslag; de dCENTER, waar gedecentraliseerde apps (DApps) zijn samengesteld; en een Cyber ​​Security Center. Voor het instellen van de crypto-portefeuille maakt u een wachtwoord aan, waarna het apparaat een set van 24 willekeurig geselecteerde seeds genereert. Dit zijn 24 willekeurige woorden, die je goed (offline) moet bewaren. Je kan met deze woorden de wallet ook weer herstellen, mocht je bijvoorbeeld de telefoon verliezen.

De Finney maakt en synchroniseert vervolgens een portefeuille met rekeningen voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en SRN-token van Sirin Labs (er worden meer valuta’s beloofd voor de toekomst). Als u al een crypto-portemonnee met BIP 39 en BIP 44-compatibele seeds hebt, kun je deze invoeren om toegang te krijgen tot uw portefeuille op de Finney-handset. Een extra niveau van beveiliging is beschikbaar via een optionele wachtwoordzin, die je samen met uw wachtwoord invoert om toegang te krijgen tot de crypto-wallet van de Hal Finney telefoon. Het verzenden en ontvangen van valuta is ook vrij eenvoudig, met zowel QR-codes als adresstrings om transacties te identificeren.

Dapps

De andere belangrijkste blockchain-gerelateerde functie is de dCENTER, waar een aantal decentrale applicaties of DApp’s worden samengesteld. Deze kunnen je cryptocurrency of tokens opleveren in ruil voor het bekijken van video’s. Je zou, in de toekomst, misschien wel de aankoopkosten van de telefoon kunnen terugverdienen door dit te doen. Op het moment is het aanbod van dit soort video’s nog niet groot. Wellicht dat in de toekomst meer op kan gaan leveren.

Conclusie

Voor wie geen crypto-fanaat is, is dit niet de juiste telefoon. Voor bijna 1000 Amerikaanse Dollar kun je betere telefoons vinden. Toch is het voor de crypto-liefhebber een leuke telefoon. De ingebouwde cold-wallet is veilig en doet wat het moet doen. Ook het bedrijf zelf geeft aan dat de telefoon bedoelt is voor een kleine niche-markt.

Maar het is echt zijn taak om de waarde van Sirin OS als een veilig en bruikbaar platform voor cryptocurrencies en andere blockchain-apps te tonen: het licentiëren van het platform aan andere smartphonemakers is misschien een betere keuze voor Sirin Labs dan voor de hardware op de lange termijn.