Segwit2x gaat niet door! - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Segwit2x gaat niet door!

Segwit 2x cancelled

De geplande hard fork van Bitcoin in november 2017 gaat niet door. Dat maken medestanders van het idee zojuist bekend. De Segwit2x fork is dus gecanceld. Bitcoin bereikt zojuist een nieuwe ATH (All Time High) van $7,888 na de bekendmaking. In een bericht dat je hier in het Engels kan lezen maakten Mike Belshe (CEO van BitGo), Wences Casares, Jihan Wu, Jeff Garzik, Peter Smith en Erik Voorhees, het nieuws wereldkundig.


Het bericht

In het bericht staat – erg vrij vertaald naar het Nederlands – het volgende:

“De inspanningen van Segwit2x begonnen in mei om een eenvoudig doel te bereiken: Het verhogen van de blockgrootte en de schaalbaarheid van Bitcoin te vergroten. Op dat moment verkeerde de Bitcoin community in crisis. Dit na bijna 4 jaar van zware discussies. Een consensus voor Segwit leek nog erg ver weg. Er was slechts 30% steun van de miners.

Segwit2x vond zijn eerste succes in augustus na het doorbreken van de impasse. Het leidde tot een snelle activatie van Segwit. Sinds die tijd is er een team bezig geweest met het vergroten van de blockgrootte naar 2MB.

Ons doel is altijd een soepele upgrade voor Bitcoin geweest. Hoewel wij nog steeds geloven in een grotere blockgrootte, is er iets wat wij nog belangrijker vinden: De gemeenschap bij elkaar houden.Helaas is het duidelijk geworden dat wij onvoldoende steun hebben opgebouwd voor een vloeiende upgrade naar grotere blocks. Als wij het huidige pad vervolgen, kan de gemeenschap worden verdeeld. Dit zou een enorme tegenvaller zijn voor de groei van Bitcoin. Dit was nooit het doel van Segwit2x.
Naarmate de kosten stijgen op de blockchain, geloven we dat het uiteindelijk noodzakelijk zou zin om de capaciteit van de keten te verhogen. Wanneer dat gebeurt, hopen wij dat de community bij elkaar zal komen en een oplossing zal inden. Mogelijk met een verhoging als gevolg. Tot die tijd schorten wij onze plannen voor de aankomende 2MB upgrade.

Wij willen iedereen bedanken die constructief heeft bijgedragen aan Segwit2x. Of je nu voor of tegen was, jouw inspanningen zijn wat Bitcoin geweldig maakt. Bitcoin blijft de grootste vorm van geld die de mensheid ooit heeft gezien. We blijven ons inzetten voor de bescherming hiervan en de bevordering van de wereldwijde groei.”

Segwit2x mail
De originele mail

De gevolgen

Op het moment zijn op twitter en andere sociale media mensen ‘feest’ aan het vieren. Sommige mensen denken dat het geld nu nog meer naar de altcoins zal gaan. Voor nu is Bitcoin stijgende dankzij dit goede nieuws. Ook wij vieren hier stiekem een feestje om. Op social media kun je de gekte volgen via #segwit2x. Een greep uit de reacties: