SEC vervolgt aanklachtenreeks: Binance volgende slachtoffer
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

SEC vervolgt aanklachtenreeks: Binance volgende slachtoffer

Binance 2023

De Securities And Exchange Commission heeft niet stilgezeten. Nadat we een tijdje geleden al schreven dat de SEC achter XRP aanging en andere bedrijven boetes op heeft gelegd, is Binance nu de volgende die het moet ontgelden. De grootste cryptobeurs ter wereld wordt aangeklaagd op verdenking van fraude.

Miljarden doorgesluisd en gelogen tegen autoriteiten

Binance wordt voor de rechter gesleept omdat het bedrijf zou hebben gelogen tegen de autoriteiten en miljarden aan klantengeld zou hebben doorgesluisd naar een privébedrijf. Op deze manier zouden klanten, investeerders en toezichthouders zijn misleid. Ook zijn de regels rondom effecten overtreden.

In totaal gaat het over maar liefst 13 aanklachten richting Binance en CEO Changpeng Zhao. Eerder al werd Ripple beschuldigd van het verkopen van XRP-tokens zonder de juiste vergunningen als effecten. De jacht lijkt echter nu ook geopend op andere crypto’s zoals Cardano, Polygon, Solana, Decentraland en Algorand. En dat is slechts een handje vol van het daadwerkelijke aantal.

Crypto’s vallen onder effecten

Het grootste ‘probleem’ is dat cryptocurrencies als Coti, Axie Infinity, Algorand, Decentraland, The Sandbox, Cosmos, Filecoin, Solana, Polygon, Cardano, BUSD en BNB onder de categorie effecten vallen. En de exchange lijkt zich daar dus niet aan de regels te houden.

Wanneer er meer bekend is over de rechtszaak en hoe nu verder, is dat uiteraard te lezen op onze website.