Rode Kruis accepteert in meerdere landen bitcoin-donaties - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Rode Kruis accepteert in meerdere landen bitcoin-donaties

Italië en Spanje zijn twee van de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie van het coronavirus. Daarmee zijn het ook twee van de landen waarvan gezondheidswerkers nu dringend financiële steun nodig hebben. De Rode Kruisorganisaties in beide landen hanteren een heel andere benadering van donaties van cryptocurrency. De Italiaanse Rode Kruis instantie verzamelt geld voor bestrijding van het coronavirus. Zij accepteren ook cryptovaluta, waaronder natuurlijk Bitcoin. De Spaanse Rode kruis instantie wil daar niets van weten en accepteert geen Bitcoin of andere cryptovaluta.

Helperbit verzamelt donaties d.m.v. blockchaintechniek

Vorige maand heeft de Italiaanse startup Helperbit een blockchain donatieplatform opgezet in samenwerking met een bureau dat is aangesloten bij het Italiaanse Rode Kruis.

Het donatieplatform heeft zijn oorspronkelijke doel om 11.000 dollar op te halen al bereikt om “de kerninfrastructuur en medische apparatuur aan te schaffen” voor een medisch centrum “voor de pre-triage van COVID-19”, met overtollige middelen die worden gebruikt om “medisch personeel te voorzien van de persoonlijke bescherming die ze nodig hebben. ‘

Het centrum wordt nu opgezet

Maar na het behalen en overschrijden van hun oorspronkelijke doel, zeggen de organisatoren nu dat ze de reikwijdte van de campagne willen uitbreiden en een totaal van BTC 4.1024 (27.389 dollar) willen verhogen, wat volgens hen de nieuwe faciliteit de mogelijkheid zal en zal geven om noodsituaties te organiseren operaties – en het voorzien van apparatuur zoals een defibrillator en diagnostische monitoren.

In totaal hebben 77 donoren tot dusver BTC 3.2131 bijgedragen.

Volgens een rapport van Diario Bitcoin, over de zee naar het westen, accepteert het Spaanse Rode Kruis zelfs geen schenkingen van cryptocurrency.

Een woordvoerder van de organisatie heeft de media verteld dat het Spaanse Rode Kruis niet van plan is campagnes te starten om donaties in cryptocurrencies te verzamelen en accepteert momenteel alleen fondsenwerving op basis van creditcards en betaalpassen.

Het Nederlandse en Amerikaanse Rode Kruis accepteren ook cryptodonaties, en sommige mediakanalen zijn van mening dat de Spaanse liefdadigheidsinstelling mogelijk niet wordt gevolgd door regelgevende hindernissen die verband houden met de juridische status van crypto in het land.