Ripple verkoopt 535 miljoen dollar aan XRP in 2018 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ripple verkoopt 535 miljoen dollar aan XRP in 2018

Ripple

Ripple (XRP) heeft in 2018 voor 535,56 miljoen dollar aan XRP verkocht in 2018. Dit is bekendgemaakt in het kwartaalrapport van Q4. Het rapport meldt verder dat de verkoop van XRP-tokens in Q4 2018 $129,03 miljoen bedroeg. Dit komt overeen met 0,24% van het wereldwijde XRP-volume. Het gemiddelde Q4 XRP volume was naar verluidt gelijk aan 535,7 miljoen dollar en is het hoogste sinds het eerste kwartaal van het jaar.

Direct XRP kopen met iDEAL

Escrow-rekening Ripple

Tijdens Q4 werd drie miljard XRP vrijgegeven van de cryptografische escrow, terwijl 2,4 miljard werd teruggegeven. Volgens de verklaring worden de resterende 600 miljoen XRP, die niet zijn teruggestort naar de escrow-rekening “op verschillende manieren gebruikt om het XRP ecosysteem te ondersteunen, inclusief het RippleNet accelerator-programma en Xpring investeringen, zoals Securitize.

Het rapport meldt ook dat XRP’s volatiliteit van dagelijkse rendementen in Q4 vijf procent bedroeg, wat de laagste waarde is sinds het kwartaal van 2016. In Q4 2018 keerde de correlatie van XRP-prijsbewegingen terug naar de hogere niveaus tot het einde van Q1 2018 tot begin Q3 2018.

XRP overgewaardeerd op CoinMarketCap?

Voorafgaande aan de release van de kwartaalresultaten, publiceerde het crypto-analytics bedrijf Messari een rapport. Hierin stond dat de XRP market cap zou kunnen worden overgewaardeerd met maar liefst 6 miljard dollar. In het rapport staat dat het aanbod van de circulatie van XRP met 48 procent kan worden overschat, waardoor de “werkelijke” marktkapitalisatie op 6,9 miljard dollar komt, in plaats van de 13 miljard dollar die momenteel op CoinMarketCap wordt gerapporteerd.

Messari merkte op dat het onmogelijk is om exacte schattingen te maken zonder openbaarmaking van het bedrijf Ripple, die op het moment van schrijven de publicatie nog niet had ontvangen.

Slimme studenten in China

Eerder deze week lanceerde het Institute for Fintech Research van de Tsinghua University in Beijing, een onderzoeksbureau met steun van Ripple. Het programma is naar verluidt van plan de beste afgestudeerde studenten in China in 2019 bij elkaar te brengen om de wereldwijde blockchainvoorschriften en ontwikkeling van de industrie te bestuderen.