Ripple kopen: Een stap voor stap uitleg - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ripple kopen: Een stap voor stap uitleg

Ripple info

Ripple wordt afgekort als XRP. Het kan worden verkocht, gekocht en verstuurd worden. Je hebt hier wel een wallet (portemonnee) voor nodig. Als je deze hebt, kun je ons stappenplan Ripple kopen volgen. In dit artikel leggen we uit hoe dit precies in zijn werk gaat. Je kunt ook kijken naar de actuele Ripple koers. Wij hebben tevens een zeer uitgebreide Ripple en XRP beginnersgids geschreven. Je leest hier alles over Ripple en XRP. Van de geschiedenis tot het bewaren in een wallet. Ook lees je hoe je snel en makkelijk XRP kan kopen. Zie ook onze Ripple XRP uitleg en mening.

Klik hier om direct Ripple met iDEAL te kopen!


Wallet maken

De eerste stap is om een portemonnee aan te maken voor XRP. Dit kun je op verschillende manieren doen. Wij vinden wel dat XRP een van de lastigste cryptovaluta is om een geschikte wallet voor te vinden. Je kan XRP opslaan in een account van een exchange zoals Poloniex of Bittrex. Ook kun je via deze link een desktop wallet voor Windows, MAC of Linux gebruiken. Je moet dan wel minimaal 20 XRP op een rekening laten staan om deze in gebruik te houden.

Direct met iDEAL Ripple kopen

Je kan bij de aanbieder Bitvavo direct Ripple kopen met iDEAL. Lees hier ons stappenplan cryptocurrency kopen bij Bitvavo en onze Bitvavo Review eens voor. Of ga direct naar de officiële website van deze aanbieder via de onderstaande button.

Klik hier om direct Ripple met iDEAL te kopen!

Ripple kopen

Nu je een wallet hebt aangemaakt, kun je beginnen met Ripple kopen. Je moet hiervoor sowieso een account aanmaken bij een exchange. Wij raden daarvoor Poloniex en Bittrex aan. Ook heb je een Bitcoin wallet nodig. Of je stuurt het direct naar de exchange. Daarna onderneem je de volgende stappen:

 • Ga naar BTC Direct via deze link
 • Verifieer jouw account bij BTC Direct (Lees hier hoe BTC Direct verificatie werk)
 • Log in op je nieuwe account
 • Klik op de meer informatie knop om te kijken hoe je het account volledig kunt activeren. De informatie staat ook onder dit stappenplan
 • Na activatie voer je het aantal Bitcoin in dat je wilt kopen
 • Voer Bitcoin wallet adres in waar je de cryptocurrency op wilt ontvangen
 • Betaal met bijvoorbeeld iDEAL, overboeking of creditcard
 • Wacht totdat de BTC in jouw wallet staan
 • Stuur deze naar de exchange
 • Handel tussen XRP en Bitcoin en koop het aantal dat je wilt hebben
 • Laat jouw Ripple op de exchange staan of verstuur naar de eerder aangemaakte wallet

Andere aanbieders

In de onderstaande tabel vind je meerdere aanbieders die wij gebruiken en betrouwbaar vinden. Het kan lonen om de koers van Bitcoin te vergelijken:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.