Review Ravencoin (RVN) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Review Ravencoin (RVN)

ravencoin

Ravencoin staat vandaag op Coinmarketcap op plaats nummer 43 in de lijst “Top 100 Cryptocurrencies by Market Capitalization”. Eind mei 2019 hebben wij in een blog meer aandacht besteed aan Ravencoin op Bitcoinsaltcoins. Rond deze tijd werd Ravencoin namelijk toegevoegd aan de exchange Bitvavo. In deze bestaande blog hebben wij kort gekeken naar de cryptocurrency en het bijbehorende platform. Nu dus een tweede blog over deze interessante munt, in de vorm van een uitgebreide review.

Wat is Ravencoin?

Eerst een korte kennismaking met de munt Ravencoin. Ravencoin is een open-source peer-to-peer blockchain protocol. Het proof-of-work platform zorgt voor een efficiënte productie van tokens én voor een efficiënte overdracht van digitale en real-world goederen en diensten van de ene partij naar de andere over de gehele wereld. Het protocol dat door Ravencoin wordt gebruikt is gebaseerd op een fork van de Bitcoin code. Hierdoor worden er verschillende elementen toegevoegd die zich vooral focussen op het accepteren van tokens die worden uitgegeven op de Ravencoin blockchain. Ook kunnen de verschillende eigenschappen van deze tokens worden aangepast. Binnen een aantal minuten kan je een eigen token maken en deze wereldwijd verhandelen.

Het team achter Ravencoin

Op het eerste gezicht lijkt het lastig om informatie te vinden over het team en de gezichten achter het platform Ravencoin. Wanneer je kijkt bij de meetups die geweest zijn zie je dat veel gezichten achter het platform regelmatig spreken tijdens deze samenkomsten. Veel frisse en jonge gezichten in deze wereld, de jongste begon zelfs op zijn 15e met werken voor het platform. Deze gezichten zorgen voor vernieuwing en komen met nieuwe baanbrekende ideeën en visies.

De twee hoofden van dit project zijn Tron Black en Bruce Fenton. Tron Black is de Ravencoin Core Lead Developer. In dit project hebben ook de originele makers van Bitcoin een contributie gedaan voor het project.

RVN live koers

Hieronder zie je de live koers van Ravencoin

Ravencoin community

Bij dit platform hoort een grote community met leden die makkelijk contact met elkaar kunnen hebben via de verschillende social media kanalen. Social media kanalen waarop de Ravencoin community actief is zijn bijvoorbeeld Reddit, Ravencoin talk, Telegram maar ook Twitter. Ook kan je deelnemen aan verschillende Ravencoin Meetups. Zo zijn er al verschillende Meetups geweest over de hele wereld. Ook in Nederland heeft er een meetup plaatsgevonden, in Amsterdam. Een Ravencoin Meetup Europe met een afterparty tijdens de Blockchain Expo Europe in Amsterdam. Vaak kan je de meetups makkelijk volgen via een livestream op YouTube.

Een eigen shop

Dat het platform veel waarde hecht aan het creëren van een hechte en grote community blijkt wel uit het feit dat ze een eigen webshop hebben geopend. In de Ravencoinshop kan je terecht voor verschillende merchandise met de merknaam en het logo. Van T-shirts, leggings en truien tot stickers, tassen en andere accessoires. Alles om de fans van het platform de mogelijkheid te geven om hun vertrouwen ook te kunnen laten zien aan de buitenwereld.

Op welke exchanges is de cryptocurrency verkrijgbaar?

RVN is op vele verschillende (grote) exchanges verkrijgbaar. In totaal is RVN verkrijgbaar op minimaal 27 verschillende exchanges. Eén van de meest betrouwbare Nederlandse exchanges waar deze cryptocurrency verkrijgbaar is, is Bitvavo. Wij raden Bitvavo eigenlijk altijd aan omdat deze exchange zich aan de strenge Nederlandse financiële wetten moet houden. Ook vinden wij het prettig dat je ook als beginner goed gebruik kan maken van deze exchange. Dit komt onder andere door de eenvoudige interface.

Direct RVN kopen

Je kan deze crypto direct in de onderstaande widget kopen. Zo zie je direct alle kosten, live prijs e.d.