Review Blockstack (STX): De meest veelbelovende munt van dit moment - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Review Blockstack (STX): De meest veelbelovende munt van dit moment

blockstack

Blockstack is één van de nieuwe munten van de afgelopen 7 dagen. Ik vond dit een interessant project en wilde me er graag wat meer in verdiepen. Toen ik op “Blockstack” zocht op de Bitcoinsaltcoins kwam ik er ook achter dat Blockstack in de FinTech 250 lijst staat. De voormalige naam van STX is OneName. Het project is erop gebrand om een nieuw gedecentraliseerd internet te bouwen. Een internet dat open, vrij en gratis blijft.


Blockstack Labs in de FinTech 250

Ondanks dat Blockstack Labs pas een aantal dagen geleden verschenen is in de Recently Added lijst op Coinmarketcap stond dit project al veel langer in de FinTech 250 lijst. De verwachtingen zijn nu hooggespannen! Op 30 oktober 2018 schreef Edwin de blog “Meerdere crypto-bedrijven in de FinTech top 250”. De FinTech top 250 is een lijst met veelbelovende bedrijven in de FinTech-sector. Dit kunnen blockchain en cryptocurrency bedrijven zijn, maar ook bedrijven die actief zijn in de kapitaalmarkt en vermogensbeheer. Uit 4000 bedrijven en start-ups is er een top 250 gemaakt met behulp van deskundigen. Hierbij zijn factoren zoals levensvatbaarheid op de markt en de kwaliteit van het zakenplan meegenomen. Ook STX vond je dus terug in deze lijst!

In de FinTech 250 van 2018 heeft Blockstack een plaats verdiend in de categorie Blockchain met andere grote blockchain projecten. Ook Ripple, één van de grootste cryptoprojecten ter wereld, heeft een plek verdiend in deze lijst. Ripple wordt door veel mensen ook wel gezien als de brug tussen de “gewone” wereld en de cryptowereld. Ook Coinbase heeft al meerdere jaren een plekje in deze lijst verdiend als één van de grootste exchanges ter wereld.

FinTech 250

Over Blockstack Labs

Blockstack bestond eerder onder de naam OneName. De makers van Blockstack willen een nieuw gedecentraliseerd internet bouwen. Een internet dat open, neutraal en gratis blijft. Het bedrijf zorgt, samen met andere leden van de Blockstack-gemeenschap, voor de ontwikkeling en scaling van de open-source Blockstack-software. Er zijn verschillende grote investeerders geweest die veel potentie zagen in dit project. De onderstaande investeerders zijn slechts 5 van de 15 investeerders.

  • Compound – Venture Capital
  • Bitcoin Opportunity Corporation – Venture Capital
  • Alumni Ventures Group – Venture Capital
  • Digital Currency Group – Holding Company
  • Brainchild Holdings – Venture Capital

Bijzonderheden van het Blockstack-project (voor- en nadelen)

In deze review kijk ik naar een aantal bijzonderheden – en voor- en nadelen – van het STX project. Het project is begonnen in 2014 onder begeleiding van de Princeton University en heeft meer dan $50 miljoen aan financiering ontvangen. Er zijn ongeveer 200 applicaties die draaien op basis van Blockstack. Het is dus een groot project waar een professioneel en kundig team achter zit en waar, op basis van de hoge financiering, veel vertrouwen in is.

Het opzetten van een nieuw gedecentraliseerd internet, één van de uiteindelijke doelen van Blockstack Labs, is volgens veel crypto-experts echter wel een tijdrovende klus. Crypto-experts vinden het een mooi doel, maar wel een doel dat veel tijd gaat kosten om te bereiken. Daarom zijn ze vooral enthousiast over het project op lange termijn.

Kritische punten van crypto-kenners

Ondanks dat er in de meeste reviews zeer positief wordt gesproken over dit project en deze cryptocurrency, is er ook een punt waar kenners kritisch over zijn. Zo geven app-ontwikkelaars aan dat zij apps hebben gemaakt vanwege de geldprijs van het project. Apps die niet gemaakt zijn voor echte gebruikers, apps die verdwijnen als er geen wedstrijd is. Veel mensen hopen op een goed evaluatiesysteem tijdens wedstrijden die dit soort problemen kunnen voorkomen. Ook de lage prijs van de tokens die de vroege investeerders betaalden roepen vragen op.

Conclusie

Ondanks dat dit een nieuwe cryptocurrency is die zich nog niet heeft kunnen bewijzen is dit in mijn ogen een veelbelovende munt. Het zegt bijvoorbeeld al heel wat dat Blockstack een plaats heeft kunnen bemachtigen in de FinTech 250. Een top 250 lijst waar 4000 bedrijven zich voor hebben aangemeld. Ook zijn er al veel grote bedrijven geweest die door middel van investeringen hebben laten zien dat ze geloven in het project en dat ze er toekomst in zien. Maar niet alleen daarom heb ik veel vertrouwen in dit project. Allereerst omdat mijn oog er al vanaf het begin op viel en ik er later pas achter kwam dat deze munt een plekje had verdiend in de FinTech top 250. De visie achter het project en het uiteindelijke doel maken het een zeer interessant project (al dan niet over een langere termijn).

Nuttige links

Website: https://blockstack.org/
White paper: https://blockstack.org/whitepaper.pdf
Roadmap: https://blockstack.org/roadmap
Explorer: https://explorer.blockstack.org/
Twitter: https://twitter.com/blockstack
Facebook: https://www.facebook.com/blockstack/
Telegram: https://t.me/BlockstackChat