Redenen voor de daling van BTC | Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Redenen voor de daling van BTC en waarom het essentieel is dat je dit begrijpt

Bitcoin daalde vorige week met meer dan 10%. Als je investeert is het handig dat je de redenen begrijpt die tot deze dip heeft geleid. Het zal je helpen om goede beslissingen te nemen en niet in paniek te raken in een volatiele markt. Paniek is namelijk écht een enorm slechte raadgever.

Voor het eerst in 10 weken

Vorige week daalde Bitcoin voor het eerst sinds tien weken zo flink. BTCUSD daalde de afgelopen week met 10,7%. De week ervoor behaalde Bitcoin meer dan 15%. De afgelopen weken beweerden veel analisten, fans en influencers dat Bitcoin juist een veilige haven (Save Haven) is in deze barre tijden. In sommige gevallen leek dit even zo te zijn, maar met zulke flinke schommelingen die we de afgelopen tijd zien, kan je dat eigenlijk niet beweren. Bitcoin heeft nog een hele lange weg te gaan.

Problemen van Bitcoin op dit moment

  • Op 11 mei rondde BTC de derde halvering af. Het aantal Bitcoin-beloningen voor mijnwerkers is teruggebracht tot 6,25 BTC. Hierdoor is het voor een groep miners niet meer winstgevend om Bitcoin te minen. Het trof vooral de groep mensen met oudere hardware die veel stroom nodig hadden. Zij zijn gestopt of overgeschakeld op een andere cryptocurrency.
  • BTC wordt onderworpen aan veel marktmanipulatie. De beurzen bieden ongelooflijke marges en verdienen dan geld, zelfs als beleggers verliezen. Bovendien zijn er verschillende wales (grote investeerders). Deze personen hebben voldoende kapitaal en investeringskracht achter zich om heftige marktmanipulaties te veroorzaken.

Waar werd de dip door veroorzaakt?

De dip van vorige week (18 tot en met 24 mei 2020) werd veroorzaakt door onder andere:

  • Vóór vorige week behaalde de koers van BTCUSD de $10.000. Omdat deze grens een psychologische barrière was, begonnen mensen hun crypto te verkopen.
  • Elke marktplaats koppelt een koper aan een verkoper. In het geval van BTCUSD nam het aantal verkopers dat hun bezit wilde verkopen vorige week toe en nam het aantal kopers af. In dit scenario is het meest voor de hand liggende dat de BTC-prijzen dalen.
  • Het verhandelde volume werd lager als gevolg

Juiste moment?

Veel mensen voorspellen dat nu het juiste moment is om in te springen. Denk jij dat ook?