Reddit gebruiker: “Ik verloor 1.200 dollar aan ETH in 100 seconden” - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Reddit gebruiker: “Ik verloor 1.200 dollar aan ETH in 100 seconden”

Photo by Kon Karampelas on Unsplash

Op Reddit is een verhaal over iemand die 1200 Amerikaanse Dollar verloor in Ethereum aan een hacker, viral gegaan. Hij deelde zijn verhaal waarin duidelijk wordt dat binnen een paar minuten alles weg was. Hij werd opgelicht nadat hij zijn mnemonic phrase per ongeluk deelde op GitHub. Er zijn bots actief op Github, een zeer populaire website, die scannen op dit soort mnemonic phrases. Wat de persoon hier van heeft geleerd: dat crypto-gebruikers hun privésleutels en back-up seed correct opslaan.

Zijn verhaal van de ETH-diefstal

Via deze link kun je het volledige verhaal lezen van de Ethereum diefstal. In het verhaal wordt duidelijk dat hij een code wilde versturen via GitHub, maar hier per ongeluk ook zijn mnemonic phrase in deelde. Deze werd door bot-scans overgenomen en gebruikt om zijn ETH-wallet leeg te trekken. Hij adviseert iedereen om nooit een kopie van je privésleutels online te bewaren. Hij deelt zijn verhaal om anderen te behoeden voor dezelfde fout.

Dit is meer mensen overkomen

In de comments reageren meer dan 300 mensen, waarvan een deel hetzelfde heeft meegemaakt als de gebruiker. Sommige mensen zijn zelfs veel meer geld verloren, meestal door hun eigen fout. Ook verbazen veel mensen zich dat de Reddit-gebruiker zijn privésleutels voor zijn crypto-wallet online heeft gezet. Andere mensen verbazen zich weer in de snelheid. 100 seconden nadat de keys openbaar waren gemaakt, was het geld al van zijn Ethereum wallet afgeschreven. Hackers werken dus ongelofelijk snel tegenwoordig met allerlei bots en scripts.

Ethereum koers

Soms heeft een hack of diefstal gevolgen voor de crypto koers, maar in dit geval niet. Het was een stomme fout van de persoon zelf en het heeft niets te maken met de kwetsbaarheid van de crypto zelf. Hieronder zie je de live koers van Ethereum.