Reddit gebruiker claimt 1800 BTC verloren te zijn - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Reddit gebruiker claimt 1800 BTC verloren te zijn

Een Bitcoin-investeerder heeft naar verluidt de toegang verloren tot zijn wallet ter waarde van meer dan $ 12,9 miljoen nadat hij de wachtwoordzin voor zijn portemonnee niet had geregistreerd. Gebruiker lumanubrecon beweerde dat vanaf 26 november het saldo van 1.800 BTC buiten bereik was. Hoewel de moderators én gebruikers van de subreddit al snel twijfelde over de echtheid van zijn bewering, is het toch de moeite waard om er even in te duiken.

Brain wallet

De gebruiker zei dat de munten oorspronkelijk werden opgeslagen in een zogenaamde “Brain wallet” in 2016. Bij het proberen om de portefeuille te herstellen met de op dat moment gegenereerde wachtwoordzin, werd de crypto wallet echter niet ontgrendeld.

Een Brain wallet is een vorm van Bitcoin-portemonnee die normaal gesproken helemaal geen fysieke of digitale registratie van de wachtwoordzin heeft. In plaats daarvan maken gebruikers een wachtwoordzin die gemakkelijk kan worden teruggehaald maar moeilijk te kraken is. Een voorbeeld is een eenvoudige zin die standaardletters verwisselt voor symbolen die op die letters lijken.

“Naast het onthouden van de wachtwoordzin schreef ik het ook op in een boek. Toen ik toen de wachtwoordzin invoerde, genereert dit niet het adres waarnaar ik 1800 btc heb gestuurd, ”legde u/ lumanubrecon uit in een het bericht.

Feit of fictie, portemonnee-beveiliging is essentieel

Analyse van de claims levert vragen op. Volgens gegevens van de monitoringwebsite Bitinfocharts verschenen er in 2016 slechts twee portefeuilles met een beginsaldo van ongeveer 1.800 BTC. Beide zagen meerdere opeenvolgende inkomende transacties, terwijl 1.000 BTC ($ 7.16 miljoen) in 2017 werd weggeschreven op één. Een Reddit-moderator markeerde de post vervolgens als “waarschijnlijk nep”. BashCo , de moderator van de r / Bitcoin-subreddit, heeft zelf veel ervaring met het herstellen van wallets.

“Why is it called a ‘brain’ wallet when anyone with an actual brain would never do something so stupid? The story is so dumb I assume it is not real,” zei hij in een Tweet

Beveiliging van wallets enorm belangrijk

Ongeacht de authenticiteit van de klacht, blijft de aandacht voor de bescherming van de privésleutels voor cryptocurrency-saldi echter in 2019 aandacht krijgen.  Op maandag bleek uit nieuwe bevindingen van Exchange Binance dat de overgrote meerderheid van institutionele beleggers die haar diensten gebruiken – 92% – geen controle hadden over hun privésleutels.

Zelf Bitcoin kopen?

Dat kan via de onderstaande widget. Vergeet echter niet om het goed en veilig te bewaren!