Rechtszaak tegen NVIDIA, verminderde vraag naar GPU mining - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Rechtszaak tegen NVIDIA, verminderde vraag naar GPU mining

GPU producten NVIDIA wordt geconfronteerd met een “class-action-rechtszaak” over de verliezen gerapporteerd door het bedrijf toen de lagere koersen de vraag naar GPU’s door miners verminderde. Advocatenkantoor Shall kondigde de rechtszaak eind december aan. NVIDIA is bekend van computer hardware zoals grafische kaarten en chipsets voor moederborden van AMD- en Intel- processors en voor mobiele apparaten.


De klacht

In de klacht valt te lezen dat het bedrijf valse en misleidende verklaringen aflegde op de markt. In een eerdere aankondiging van NVIDIA meldde het bedrijf nog dat het mogelijk was om “zijn vermogen om de cryptocurrencymarkt te volgen en snel veranderingen aan te brengen in zijn bedrijf als dat nodig is”. Ook stelde een woordvoerder van het bedrijf dat “Een daling van de vraag naar zijn GPU’s onder cryptocurrency-miners geen negatief effect zou hebben op de bedrijfsactiviteiten vanwege de sterke vraag naar GPU’s uit de gaming-markt”.

Aandelen dalen toch

Ook al gaf het bedrijf aan geen negatieve gevolgen te zullen ondervinden mocht de crypto koersen dalen, daalden de aandelen van het bedrijf met ruim 54%. Het was een van de slechtste aandelen op de S&P 500, de aandelenindex van de Verenigde Staten. In november vorig jaar constateerde het bedrijf Susquehanna, actief in de handel en technologie, dat het minen van Ethereum met behulp van grafische verwerkingseenheden niet langer winstgevend was. Dit zie je goed in de onderstaande afbeelding terug.

Ethereum minen GPU niet winstgevend
Bron: CNBC

Bedrijven stappen ook uit

Eerder deze week kondigde de Japanse onderneming GMO Internet ook al aan dat zij gaan stoppen met hun crypto-mining activiteiten. Hierbij verwezen ze naar de buitengewone verliezen gedurende het afgelopen jaar. Daarnaast zijn er een handjevol kleinere bedrijven die hebben aangegeven te staken met minen.

Er is nog geen officiële reactie vanuit Nvidia over de rechtszaak en verminderde vraag naar de GPU’s van het bedrijf.