Pulsechain - Info over project en het kopen van PLS
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

PulseChain (PLS)

Diverse cryptovaluta

Met PulseChain is er een nieuwe ‘Ethereum killer’ op de markt gekomen. Sinds de komst van Ethereum zijn er vele crypto projecten die de problemen van deze blockchain aan willen pakken. De op één na grootste cryptomunt staat bekend om de hoge gas fees en het relatief trage netwerk. Hierdoor trokken veel gebruikers naar blockchains zoals Avalanche, Polkadot en Solana.

Met PulseChain is hier een nieuwe concurrent voor de vele blockchains bijgekomen. PulseChain is opgericht door Richard Heart, een bekende binnen de cryptowereld. Richard Heart is namelijk de oprichter van Hex, een groot crypto project dat sinds de lancering een explosieve start heeft doorgemaakt. Het succes van Hex zorgt ervoor dat veel investeerders in PulseChain hebben, omdat een goede leiding zeer belangrijk is.

Wat is PulseChain?

PulseChain is een fork van de Ethereum blockchain. De projecten zijn daarom identiek aan elkaar, maar PulseChain heeft enkele dingen veranderd. Zo maakt het project gebruik van proof-of-stake, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. PulseChain wordt dan ook als een beter alternatief van Ethereum gezien.

Voordelen van PulseChain

Door de tientallen verschillende blockchains, is het belangrijk om bepaalde voordelen te hebben. Je moet immers opvallen tussen de concurrentie. Richard Heart probeert dit met PulseChain direct te realiseren, door het opstellen van belangrijke doelstellingen. Deze doelstellingen kun je direct als voordelen van PulseChain zien, omdat ze de unieke kenmerken van het project zijn.

Misschien wel het grootste voordeel van PulseChain zijn de transactiekosten. Van Ethereum is bekend dat de gas fees zeer hoog zijn, wat voor veel handelaren een groot probleem is. PulseChain zorgt voor gas fees die stukken lager zijn. Hierdoor trekt het project meer investeerders aan en is het handelen op PulseChain zeer aantrekkelijk.

Een ander voordeel is de transactiesnelheid. Deze ligt tussen hoger dan bij bijvoorbeeld Ethereum. Op de Ethereum blockchain is de gemiddelde bloktijd ongeveer 13 seconden, terwijl dit bij PulseChain rond de 3 seconden ligt. Daarnaast is PulseChain ook stukken milieuvriendelijker, doordat zij gebruik maken van proof-of-stake. Ethereum is ook bezig met deze methode, maar gebruik voor nu de proof-of-work, wat zeer veel energie kost en dus nadelig voor het milieu is.

Waar kan je PulseChain kopen?

Ondanks dat het ecosysteem van PulseChain vorm begint te krijgen, kun je de token van PulseChain nog niet kopen. De PLS-token is nog niet gelanceerd en een exacte datum is ook nog niet gedeeld. De verwachting is dat PLS eerst op Uniswap en soortgelijke exchanges verhandelbaar zal zijn. PulseChain is echter een zeer groot project, waar veel interesse voor zal zijn om te kopen. Daarom is het zeer aannemelijk dat PLS op grote cryptoplatformen zoals Binance, Bitvavo en Coinbase gelist zal worden. Hier zal je vermoedelijk PulseChain kunnen gaan kopen in de nabije toekomst.

De grootste crypto airdrop ooit

Terwijl de coin van PulseChain nog niet is uitgegeven, zijn vele investeerders al druk bezig met het investeren in PulseChain. Het project heeft de grootste airdrop ooit aangekondigd, waarbij alle tokens en NFT’s op de Ethereum 1 op 1 worden overgezet. Hierbij is het belangrijk dat je jouw coins en non-fungible tokens in je eigen wallet hebt, waar je zelf over de private key beschikt. Een wallet op een exchange is dus niet geldig voor de airdrop.

Wanneer je bijvoorbeeld 5 ETH in je Metamask wallet hebt, zal je ook 5 ETH op het PulseChain netwerk krijgen. Het is handig om te weten dat, in dit geval Ethereum, niet dezelfde waarde in fiat valuta heeft. De waarde op het Ethereum netwerk en het PulseChain netwerk zal van elkaar verschillen, waarbij de prijzen op het netwerk van Pulse bepaald worden door de marktwerking. Het kan dus zo zijn dat je na het kopen van de Pulsechain dit een waardevermeerdering kan krijgen van x10 x100 of meer.