Prijsstijging Ethereum: Verwachtingen voor 2021 en de Toekomst
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Prijsstijging Ethereum

Bitcoin is niet de enige cryptomunt die in 2021 flink in waarde blijft stijgen. Ethereum (ETH) heeft de groeispurt ook flink te pakken. Een van de redenen dat de waarde van Ethereum stijgt is de toenemende populariteit van cryptomunten. Nu Bitcoin steeds meer door de mainstream wordt omarmd, zijn er ook meer geïnteresseerden in Ethereum.


Prijsstijging

Op 1 januari 2021 lag de prijs van Ethereum nog op $730 en op 22 april 2021 bereikte de cryptomunt een waarde van $2.636. De recordwaarde van de munt lag eerst nog op zo’n$1500 dollar in 2018, maar dat bedrag zijn we nu al lang voorbij gestegen. Hoewel de prijs de afgelopen dag in april wat heen en weer schommelt, is het niet te vroeg om de verwachting uit te spreken dat Ethereum haar groei in 2021 flink zal voortzetten.

Wat is Ethereum precies?

Ethereum is een platform dat gebruik maakt van blockchain technologie. De naam van het platform is Ethereum, de naam van de cryptomunt die bij dit platform hoort heet Ether. Dit zul je ook wel afgekort tegenkomen als ETH.

Het is belangrijk om te begrijpen dat Bitcoin en Ethereum veel verschillen. Waar Bitcoin is bedoeld als een digitale currency, heeft Ethereum een veel uitgebreidere toepassing. Ethereum is namelijk een platform waarop allerlei smart contracts gemaakt kunnen worden. Het kan dus niet exclusief gebruikt worden voor Ether, Ethereum’s eigen cryptomunt. Het platform dat Ethereum heeft gemaakt biedt veel mogelijkheden voor de transacties van de toekomst.

Verwachtingen voor 2021 en de toekomst

Niemand kan met zekerheid zeggen wat Ethereum in de toekomst gaat doen. Wel zijn er een aantal ontwikkelingen die ons belangrijke informatie geven over de toekomst. We kunnen namelijk kijken naar de groei van Bitcoin de afgelopen 10 jaar, de toenemende interesse in cryptomunten vanuit de mainstream, en ook een nieuw begrip over de beperkingen van ons huidige banken systeem.

Groei van Bitcoin

Bitcoin ontstond in 2009 en was toen $0 waard.  10 jaar later op 14 januari 2021 bereikte Bitcoin een prijs van $40,111. Hoewel er nog veel prijsfluctuaties zijn, staat het buiten kijf dat de prijs van Bitcoin in 10 jaar ontzettend is gestegen. Deze ontwikkeling biedt veel hoop voor Ethereum. Of de waardestijging voor Ethereum op dezelfde explosieve wijze zal gebeuren als bij Bitcoin is niet zeker. Maar hoogstwaarschijnlijk zal die stijgende lijn de komende voor Ethereum de komende 5 jaar flink blijven doorzetten.

Meer interesse in alternatieve betalingssystemen

Door ontwikkelingen in 2020 realiseren meer mensen zich dat ons huidige monetaire systeem veel beperkingen heeft. De toenemende interesse in alternatieve betalingssystemen kan een grote catalyst zijn voor de verdere ontwikkeling van Ethereum. Dat geldt zowel voor het platform als de cryptomunt ETH. Als mensen zich in toenemende mate bewust worden van de voordelen van een decentraal betalingsplatform, dan kunnen cryptomunten de komende jaren snel in waarde stijgen.

Omarming cryptomunten vanuit mainstream

Cryptomunten worden door de mainstream in toenemende mate geaccepteerd als betaalmiddel. Zo kun je op PayPal nu met Bitcoin betalen, is het mogelijk om een Tesla te kopen met Bitcoin en heeft investeringsbedrijf Morgan & Stanley Bitcoin in haar portfolio opgenomen. In andere woorden: Bitcoin is mainstream aan het gaan. Dat opent de deur voor andere cryptomunten, zoals Ether of Ripple, om ook mainstream te gaan. Hoewel Ethereum een aantal jaren jonger is dan Bitcoin (2014 versus 2009), is het nooit te laat om aan een inhaalslag te beginnen.