Power Ledger brengt hernieuwbare energie naar de grootste VS-markt - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Power Ledger brengt hernieuwbare energie naar de grootste VS-markt

Vandaag is het een belangrijke dag voor Power Ledger. Zij lanceren vandaag namelijk hun P2P handelsproduct voor duurzame energie. Dit is voor de crypto de eerste stap in de PMJ (Pennsylvania-New Jersey en Maryland interconnection). PMJ wordt door Business Wire ook wel de grootste Amerikaanse markt voor elektriciteit genoemd. Al eerder is Power Ledger erkend als marktleider door Bloomberg New Energy Finance en Greentech Media Research in verschillende aangekondigde en lopende projecten.

Meer over Power Ledger (POWR)

Power Ledger is een Australische start-up crypto. Op het moment van schrijven (18 november 2018 om 10:36) staat de coin in de top 100 van crypto’s met de hoogste koerswaarde op CoinMarketCap.com. De bedenkers van POWR willen iedereen kunnen voorzien van goedkope en betrouwbare hernieuwbare energie. Dit willen ze doen met behulp van de blockchain technologie.

De lancering van Power Ledger’s P2P handelsplatform voor hernieuwbare energie

Vandaag is de lancering van het P2P handelsplatform voor hernieuwbare energie van Power Ledger. Deze lancering vindt plaats in het hoofdkantoor van American PowerNet, een onafhankelijk energiebedrijf dat onder andere zorgt voor elektriciteitshandel in de Verenigde Staten. Het bedrijf maakt ook gebruik van blockchain-toepassingen. Vanaf vandaag zal American PowerNet gebruik maken van het xGrid-platform van Power Ledger.

American PowerNet
Hoofdkantoor American PowerNet

Het Power Ledger xGrid-platform

xGrid is een peer-to-peer elektriciteitshandel over het gereguleerde elektriciteitsnetwerk. Door xGrid wordt het mogelijk om schone energie te verhandelen, inkomsten te genereren uit overtollige energie en een beter rendement op investeringen hernieuwbare energie te ontvangen. Eventuele besparingen worden doorberekend aan klanten wat zorgt voor lagere energierekeningen.

Tech-challenge winst en een nieuwe samenwerking

Vorige maand pakte het in 2016 opgezette Power Ledger de winst tijdens de Extreme tech-challenge van Sir Richard Branson. Zij wonnen hiermee mentorschap van technologiebedrijven als IBM en Amazon en tools ter waarde van miljoenen dollars om hen te helpen te bouwen aan hun technische producten. Power Ledger is ook al een nieuwe samenwerking aangegaan met het Clean Energy Blockchain Network (CBN). De lancering van deze samenwerking zal ook deze maand nog plaatsvinden.

finalisten tech challenge
Finalisten extreme tech challenge 2018