Politie bevestigd onderzoek Cryptopia hack - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Politie bevestigd onderzoek Cryptopia hack

Cryptopia beginners QTUM kopen

Eerder schreven we al over de Cryptopia hack van 3,6 miljoen Amerikaanse Dollar. De exchange is nog steeds volledig stilgelegd en in onderhoudsmodus.

Het persbericht

Op 16 januari 2019 plaatst de politie van Nieuw-Zeeland een persbericht op de officiële website polive.govt.nz. Hierin wordt gemeld dat zij op het moment onderzoek doen met betrekking tot een cryptocurrency bedrijf. Het persbericht kan je hier lezen. In het bericht wordt het volgende gemeld:

Het onderzoek naar de vermeende ongeoorloofde transactie van cryptocurrency bij het bedrijf Cryptopia, dat in Christchurch is gevestigd, is vandaag voortgezet. Het onderzoek bevindt zich nog in de kinderschoenen en de politie blijft samenwerken met Cryptopia om vast te stellen wat er is gebeurd en hoe. De politie is nog niet in een positie om te zeggen hoeveel cryptocurrency erbij betrokken is, behalve dat het een aanzienlijk bedrag betreft.

Een groot team, waaronder Canterbury CIB en gespecialiseerd personeel van de High Tech Crime Unit van de politie, werd aan de zaak toegewezen. Er is de hele dag politie zichtbaar op het hoofdkantoor van Colombo Street, terwijl de politie de nodige stappen neemt om het onderzoek voort te zetten.

Hoewel de politie niet in staat is om in details te treden over specifieke stappen die in dit stadium worden ondernomen, kunnen we zeggen dat we ons richten op zowel een forensisch digitaal onderzoek van het bedrijf als een fysiek bezoek aan het gebouw. We hebben te maken met een zeer complexe situatie en we kunnen geen tijdschema opstellen voor de duur van het onderzoek.

We zijn ons ook bewust van speculaties in de online community over wat er gebeurd zou zijn. Het is te vroeg voor ons om conclusies te trekken en de politie zal open blijven staan voor alle mogelijkheden, terwijl we de informatie verzamelen die we nodig hebben.

Een prioriteit voor de politie is het identificeren en, indien mogelijk, herstellen van ontbrekende fondsen voor Cryptopia-klanten; er zijn echter veel uitdagingen om dit te bereiken.

We willen ook graag duidelijk maken dat Cryptopia volledig meewerkt aan het onderzoeksteam. Het mediabericht dat de politie het gebouw heeft bestormd is volledig onjuist.

Conclusie

Veel critici gaven aan dat de aangifte nep was en dat het een exit-scam was van het bedrijf. De aangifte is nu officieel bevestigd. Wij volgen het onderzoek op de voet en houden je op de hoogte van eventuele updates. Cryptopia kan zelf geen updates geven over de zaak, omdat het nu in handen is van de politie. Dit geven zijn via Twitter aan: