Plague Hunters: De eerste blockchain-based game goedgekeurd door Sony - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Plague Hunters: De eerste blockchain-based game goedgekeurd door Sony

Voor het eerst in de blockchain-geschiedenis is er een Ethereum blockchain-based video game door de strenge toelatingseisen gekomen van Sony. Binnenkort komt de game uit voor Playstation 4. De game is ontworpen door Arcade Distillery en het is een vervolg op de succesvolle game Plague Road.


Alles over Plague Hunters

Het spel Plague Hunters is het vervolg op Plague Road. Het spel is niet blockchain-based, de markplaats die hoort bij het spel echter wel. Plague Hunters gebruikt een freemium model. Dit betekent dat je het spel gratis kunt spelen, maar dat er wel mogelijkheden zijn om in-game items te kopen. Voor het aanschaffen van deze in-game items kan je gebruik maken van de peer-to-peer marktplaats op de Ethereum blockchain. Ook kan je deze markplaats gebruiken voor het ruilen van items met andere spelers. De in-game items zullen bestaan uit onvervangbare tokens en zullen in jouw bezit blijven wanneer je ze verkoopt, koopt, ontvangt, verzamelt of ruilt. Deze tokens kun je ook kennen van CryptoKitties. De release van Plague Hunters wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2019.

De voordelen van blockchain-based elementen binnen een game

Er zijn verschillende voordelen van blokchain-based elementen binnen een game. Ten eerste worden veel mensen op een leuke manier geïntroduceerd met cryptocurrencies. Eigenlijk snijdt het mes aan twee kanten. Crypto-liefhebbers worden namelijk juist aangetrokken om blockchain-based games te gaan spelen.

Meer over blockchain-based games

Er zijn nog veel meer blockchain-based games op de markt. Dit is echter wel de eerste keer dat zo’n game wordt goedgekeurd door zo’n groot bedrijf als Sony. Maar waarschijnlijk zullen er na Sony, nog vele andere bedrijven volgen. Eén van de eerste blockchain-based games is CryptoKitties. Deze naam ben je eerder in deze blog ook al tegengekomen. In het spel CryptoKitties kan je namelijk ook gebruik maken van non-fungibele tokens. Op Bitcoinsaltcoins.nl kan je meer lezen over CryptoKitties.