PayPal accepteert betalingen met Bitcoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

PayPal accepteert betalingen met Bitcoin

Het grootste punt van kritiek op cryptomunten zoals Bitcoin was: hoe gaan we hier in de praktijk mee betalen? De sceptici haalden daarom hun schouders op en besloten dat Bitcoin voorlopig nog niet relevant is voor alledaagse transacties. Inmiddels zijn we slecht een jaar of 2 verder, en is deze realiteit flink veranderd.

In de afgelopen maanden hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden welke laten zien dat Bitcoin ‘mainstream’ gaat. Op 30 maart maakte Paypal namelijk bekend nu ook crypto betalingen te faciliteren. Voor een gigantische online betalingsservice zoals PayPal is dat een toonaangevende ontwikkeling in de evolutie van Bitcoin. Of je nou een nieuwe Macbook gaat kopen of een Dior tas, als de online winkel PayPal aanbiedt als betalingsmethode, dan kan jij dus met cryptomunten betalen.

Wat is PayPal precies?

PayPal is een Amerikaans bedrijf dat in de meeste landen ter wereld een online betalingssysteem heeft waarmee mensen geld kunnen overmaken. Naar elkaar, maar ook om iets te kopen online. Deze service dient als een alternatief voor traditionele methoden zoals cheques. Ook in internationaal betalingsverkeer is PayPal favoriet. Binnen enkele seconden maak je namelijk bedragen over naar iemands account, waar ze zich dan ook ter wereld bevinden.

PayPal was de afgelopen jaren al een pionier in online betalingen. Die reputatie wordt nu mooi doorgezet. Ze zijn namelijk een van de eerste bedrijven die transacties met cryptomunten accepteren.

Checkout with Crypto

Nu PayPal haar ‘Checkout with Crypto’ heeft gelanceerd kunnen klanten betalingen doen met crypto coins in hun wallet, naast de reguliere betalingsmethodes. Betalen met crypto is nu al beschikbaar bij miljoenen internationale retailers en andere bedrijven. Vooralsnog is deze nieuwe Checkout with Crypto feature alleen gelanceerd in de Verenigde Staten, maar zeer binnenkort zal deze betaalmogelijkheid ook in Europa en in andere delen van de wereld verschijnen.

In Oktober 2020 maakte PayPal al een eerste revolutionaire stap op het gebied van Bitcoin transacties. Toen lanceerden zij namelijk de mogelijkheid om op hun platform Bitcoin en andere cryptomunten te houden, kopen en verkopen. Als betalingsplatform realiseerden zij zich waarschijnlijk dat meegaan in de crypto evolutie een belangrijke stap was in hun groei.

Hoe werkt betalen met crypto?

Voor online PayPal betalingen met crypto mag je slechts een soort cryptovaluta gebruiken voor je aankoop. Tijdens de betaling selecteer je Checkout with Crypto, waarna je kan kiezen met welke cryptomunt je wil betalen. Hier kies je bijvoorbeeld uit Bitcoin, Litecoin, Ethereum of Bitcoin Cash. Een speciaal moment in de crypto evolutie, want het zal een flinke boost geven qua aanwezigheid van digital assets in alledaagse handel.

Verschil met Tesla

Zoals je wellicht in dit artikel over Tesla kopen met Bitcoin hebt gelezen, wordt de cryptovaluta niet omgezet naar ‘fiat currency’, ofwel ons alledaagse geld. Dat is echter niet het geval bij PayPal. Als je gaat betalen met crypto, dan heb je de optie om deze valuta om te zetten naar currencies zoals Euro’s of Dollars. Gebruikers die genoeg cryptovaluta in hun account hebben kunnen gebruik maken van deze service zonder extra kosten. Retailers die de crypto betalingen ontvangen zien hun geld altijd terug in traditionele vorm. PayPal rekent dit dus om, en daarmee is er dus wel een wezenlijk verschil in hoe Tesla en PayPal opereren met betrekking tot cryptobetalingen.