Paxos Standard: De unieke stablecoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Paxos Standard: De unieke stablecoin

De stablecoin is de laatste tijd steeds populairder aan het worden. Omdat het een vrij nieuwe innovatie is, zijn de bestaande stablecoin-projecten nog steeds in ontwikkeling. Zo ook Paxos Standard. Dat is de stablecoin die zich op 22 december 2018 bevindt op plek 36 in de lijst met de 100 grootste cryptocurrencies van CoinMarketCap. Maar wat maakt deze cryptovaluta anders dan de andere stablecoins? Wat is hun visie en met welke ontwikkelingen zijn zij bezig?

Paxos Standard en US Dollars

Een stablecoin is een coin die gekoppeld is aan een traditionele valuta of aan een activa zoals olie of goud. Deze koppeling zorgt ervoor dat de munt minder volatiel is. Dat wil zeggen dat de koersen stabieler blijven. Een stablecoin combineert eigenlijk de stabiliteit van een traditionele valuta met de efficiëntie van de blockchaintechnologie. Paxos Standard is gekoppeld aan de US Dollar. 1 PAX staat gelijk aan 1 USD, en dit zal altijd zo blijven.

Snelle transacties zonder kosten

Waar je bij andere cryptovaluta tijdens het handelen veel kosten kan hebben, is dat bij Paxos standard niet zo. Je hebt geen minimum voor aankopen of verkopen. Je betaalt op het platform geen transactiekosten, geen inkoopkosten en geen conversiekosten. Daarnaast is het platform ook snel in het omzetten van PAX naar USD, dit kan namelijk 24/7. PAX kan je altijd binnen een werkdag omzetten in USD.

Eerste digitale activa uitgegeven door financiële instelling

Wat maakt Paxos Standard nou zo bijzonder en anders dan andere stablecoins en cryptovaluta? Paxos Standard is de eerste digitale activa uitgegeven door een financiële instelling. Het trustkantoor wordt gereguleerd door het New York State Department of Financial Services. Paxos Standard heeft de USD ook als onderpand voor een volledige dekking van het PAX aanbod. Deze USD zijn opgeslagen op verschillende Amerikaanse rekeningen die door FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) verzekerd zijn.

PAX kopen

PAX kan je kopen op verschillende exchanges. Een van de meest betrouwbare exchanges waar Paxos Standard verkrijgbaar is, is Binance. Hieronder vind je een stappenplan over hoe je PAX kunt kopen.

  1. Ga naar Binance en gebruik deze link
  2. Maak account aan of log in
  3. Stort de valuta waarmee je wilt handelen.
  4. Ga naar het exchange tabblad en zoek naar de juiste markt met PAX. Kies met welke cryptovaluta je wilt handelen.
  5. Vul een market order in voor het aantal PAX dat je wilt kopen
  6. Wacht tot deze order is gevuld.
  7. Bewaar de valuta in de online wallet van Binance of stuur het naar een eigen offline wallet (dat is veiliger).