Home Geschiedenis van cryptocurrency oktober 2010: de eerste publieke miner komt uit

oktober 2010: de eerste publieke miner komt uit

DELEN
OpenCL miner door m0mchil

Poclbm (Python OpenCL bitcoin miner) was een programma dat gebruik maakte van het OpenCL framework. Hierdoor werd het mogelijk om cryptocurrency, met name Bitcoin, te minen met een grafische kaart. Het was de eerste open-source GPU mining software ooit. Ook al drong Satoshi Nakamoto er op aan om aan het prille begin nog niet te beginnen met GPU minen, werd vanaf 1 oktober 2010 toch de eerste Bitcoin miner publiekelijk uitgegeven. Dit is enkele maanden nadat gebruiker ArtForz de eerste GPU Hash Farm opgezet had.


Gebruiker m0mchil van BitcoinTalk

Deze miner werd uitgegeven en grotendeels gemaakt door gebruiker m0mchil. Dit was – en is nog steeds- zijn gebruikersnaam op het BitcoinTalk forum. Hier registreerde hij zich op 5 februari 2010. Hij was voornamelijk in de periode 2010 tot en met 2013 erg actief. Daarna liet hij af en toe iets van zich horen, maar niet veel. Op 1 oktober 2010 plaatst hij het bericht over de nieuwe bitcoin miner, waardoor iedereen met zijn GPU (graphics processing unit) Bitcoin kan minen.

Persoon in deze blog

In deze blog komt de volgende persoon voor

Momchil Georgiev

Wij gaan er van uit dat achter de gebruikersnaam m0mchil de persoon Mochil Georgiev schuilgaat. Hij heeft ook een praatje gegeven tijdens een Bitcoin conference in 2013. Zijn LinkedIn profiel kan je hier bekijken. In de onderstaande video zie je zijn speech tijdens de conferentie in 2013.

Deze blog is onderdeel van de serie Geschiedenis van cryptocurrency

DELEN
Vorig artikelGulden kopen (NLG): iDEAL, Nocks, Changelly of exchange
Volgend artikelNxt kopen: Direct met iDEAL of omruilen
Edwin is de oprichter van Bitcoinsaltcoins.nl. Sinds 2012 investeert hij in cryptovaluta. Ooit begon hij (te laat) met Bitcoin, maar wel op tijd met Litecoin. Toen hij zijn eerste winst maakte met LTC, was Edwin verkocht. Sindsdien volgt hij al het cryptocurrency nieuws. Zijn cryptopassie kan hij sinds 2017 kwijt op Bitcoinsaltcoins.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here