oktober 2010: Een waarschuwing van de overheid - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

oktober 2010: Een waarschuwing van de overheid

Omdat de populariteit van de cryptocurrency steeg, kwam er ook aandacht vanuit de overheid voor deze nieuwe ontwikkeling. In de loop van het jaar 2010 kwamen er steeds meer handelaren die Bitcoins accepteerden. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat de waarde van de Bitcoin ook snel begon te stijgen rond die tijd. Er kwam steeds meer belangstelling voor Bitcoin en de blockchaintechnologie vanuit allerlei hoeken, hierdoor werd de Bitcoin steeds bekender en populairder. In oktober 2010 kwam er zelfs een waarschuwing van de overheid.

Onderzoek door Dan Kaminsky

Dan Kaminsky is een bekende hacker die in 2008 het Department of Homeland Security en leidinggevenden bij Microsoft en Cisco waarschuwde voor fundamentele tekortkomingen op het internet. Hij was erachter gekomen dat ervaren codeerders websites konden overnemen en zelfs het internet konden afsluiten. Deze meneer Kaminsky probeerde ook het Bitcoin-netwerk te hacken om te kijken naar de eventuele zwakke punten. Wat voor aanvallen Dan Kaminsky ook stuurde, na iedere aanval kreeg hij een melding dat de aanval was verwijderd. Hij was erg onder de indruk over het programmeerwerk van Satoshi Nakamoto.

Een waarschuwing van de overheid

Er kwam steeds meer interesse vanuit de overheid voor de Bitcoin. Dit kwam onder andere omdat de Bitcoin in een soort grijs gebied valt, het is eigenlijk geen valuta, geen waardevol object als goud en kan dus moeilijk ergens in onderverdeeld worden. Eerder werden personen in Amerika veroordeeld voor het maken van eigen (digitale) munt- of valutasystemen. Dit omdat ze zouden concurreren met de officiële munten en valuta’s en omdat er door het gebrek aan een grondige identificatie veel mogelijkheden waren voor illegale praktijken. Veel mensen denken dat dit ook de reden is dat Satoshi Nakamoto anoniem wilde blijven. Doordat het een decentraal netwerk is, is het ook bijna niet te doen om iemand te arresteren die meewerkt aan het project. Doordat Bitcoin nog zo ongrijpbaar was kwam er ook een waarschuwing van de overheid.