Oekraïne en Rusland ook in oorlog op het digitale front - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Oekraïne en Rusland ook in oorlog op het digitale front

oekraine en rusland ook in oorlog op het digitale front

Oekraïne en Rusland zijn nog steeds in oorlog. Er is helaas niet alleen oorlog op het fysieke vlak, maar ook aan het digitale front heerst er een flinke strijd. De inlichtingendienst aan de Russische kant is digitaal zeer aanwezig, zeker als het gaat om crypto.

De Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenu Service (IRS), gaat de Oekraïense instellingen opleiden om ook de strijd om Russische activiteiten in crypto tegen te gaan. Analysefirma Chainalaysis draagt hierbij ook haar steentje bij.

Oekraïne krijgt hulp van Amerika

Russische oligarchen maken gebruik van crypto-transacties. Bij deze overboekingen vermijden ze verplichte sancties. Om dit tegen te gaan krijgen de Oekraïense autoriteiten analysemiddelen van IRS en Chainalysis blockchain.

Inmiddels zijn vijftig Oekraïense werknemers op training geweest en in de toekomst worden dit er nog meer. Deze trainingen helpen deelnemers hun digitale onderzoek vaardigheden te verbeteren om de bron van blockchain transacties te traceren en andere informatie te achterhalen. Het delen van middelen helpt niet alleen het financiële systeem van de Verenigde Staten, maar van de hele wereld.

Crypto speelt een grote rol in de oorlog

Zoals eerder gezegd spelen crypto-transacties een grote rol in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Verplichte sancties worden vermeden, maar ook wordt het gebruikt om de oorlog te financieren en voor humanitaire doeleinden. De Oekraïense politie zegt het volgende hierover: “We zien vaak inzamelacties in de vorm van crypto, omdat Rusland gelooft in het omzeilen van sancties met behulp van crypto assets. De training komt op een uitgelezen moment en biedt een sterk impuls voor nog meer effectief werk van de cyberpolitie in dit gebied.”