Nigeria beperkt geldopnames voor promotie eigen crypto
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Nigeria beperkt geldopnames voor promotie eigen crypto

Nigeria digitale munt

Om hun eigen crypto te promoten heeft Nigeria een limiet gesteld op geldopnames. De hoeveelheid contant geld die bedrijven en particulieren kunnen opnemen, is recentelijk enorm beperkt. De reden hiervan is het bevorderen van gebruiken van de digitale staatsmunt eNaira.

45 dollar per dag

Het is voor zowel bedrijven als particulieren nog maar mogelijk om maximaal 45 dollar per dag op te nemen. De weeklimiet ligt op 225 dollar. Al vanaf 6 december zijn deze beperkingen een feit. Sinds oktober 2021 is de digitale munt in gebruik. Tot op heden is er pas 0,5% van de gehele bevolking die gebruik heeft gemaakt van de munt. Niet heel veel dus. Reden genoeg voor Nigeria om de hoeveelheid opname van contant geld flink terug te draaien.

Niet alleen opnames uit geldautomaten zijn beperkt, ook als inwoners cash willen opnemen bij banken wordt het hen moeilijk gemaakt. Daar ligt het minimum wel een klein stukje hoger als bij de geldautomaten: 225 dollar per dag en 1125 dollar per week.

Gebruik van digitale betaalsystemen stimuleren

Het doel van het land is inwoners op deze manier aan te moedigen om gebruik te maken van digitale betaalsystemen, zoals internetbankieren of andere apps voor mobiel bankieren. Het is nog maar de vraag of deze aanpak er echt voor gaat zorgen dat de digitale staatsmunt meer gebruikt gaat worden.