Nieuwste ontwikkelingen en koersen op cryptomarkt - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Nieuwste ontwikkelingen en koersen op cryptomarkt

Nieuwste ontwikkelingen en koersen op cryptomarkt

De cryptomarkt is aan het herstellen en doet het sinds het begin van het jaar al beter dan heel 2022. Toch zijn de pieken iets minder hoog dan eerder in februari. Ook zijn er koersen die flink stijgen en de meme coin staat weer in de top 100. De totale marktwaarde van crypto stijgt met 1,5 procent naar 1,16 miljoen dollar. Goed nieuws, wij praten je bij in onderstaand artikel.

Bitcoin

Nadat de Bitcoin (BTC) op 25.000 dollar was afgewezen, daalde de cryptomarkt fors. Na de publicatie van de FOMC-notulen, ging de koers van de BTC weer omhoog. Eerder deze maand piekte hij rond de 24.600 dollar, maar de Bitcoin is nu weer wat aan het zakken. Wat gaat de munt in maart doen?  

Ethereum

Net als de Bitcoin herstelde de Ethereum (ETH) ook aardig en tikte eerder deze maand bijna de 1.680 dollar aan. Toen de BTC daalde, bleef de EHT aardig stabiel. Op dit moment is de munt aan het zakken en zit hij onder de 1.500 dollar grens.

Koersen BNB, XRP en ADA zakken, OKB sterkste stijger

De Binance Coin (BNB) is op dit moment aan het zakken. Afgelopen week stond de munt op 311,50 dollar, dit is 1,2 procent in de plus. Hetzelfde geldt voor de Ripple (XRP) en Cardano (ADA), deze koersen zijn ook wat aan het dalen. De XRP zit rond de 0,396 dollar en ADA staat op 393 dollar. Polygon herstelde zich iets meer, maar laat ook weer een dip zien. MATIC-koers kwam rond 1,38 uit en staat op dit moment 2,2 procent in de plus.

De opvallendste stijger is okb (OKB). Deze munt komt binnen in de top 100 en staat op dit moment rond de 52 dollar.

Rode cijfers

Het merendeel van de koersen kleurde groen deze week, maar er waren ook wat munten die helaas rood kleurden. Dogecoin (DOGE), Trust Wallet (TWT), 1inch (1INCH), neo (NEO) en internet computer (ICP) stonden allemaal tussen de 1 en 2 procent in de min. Klaytn (KLAY) zakte zelfs met 3 procent. Filecoin (FIL) was vorige week aan het stijgen, maar de munt staat nu bijna 6 procent in de min.

Hardste stijgers in de crypto top 100

Gelukkig zien we niet alleen maar rode cijfers en zijn er ook munten die gestegen zijn in de afgelopen week. Conflux (CFX), mina (MINA) en chainlink (LINK) staan al zo’n 7 procent in de plus. Toncoin (TON) en tezos (XTZ) stijgen meer dan 8 procent. Rocket pool (RPL) staat 9 procent in de plus en immutablex (IMX) 11 procent.

Lido (LDO) en Frax Share (FXS) staan al bijna 12 procent in de plus. Enjin coin (ENJ) stijgt met liefst 15 procent. Optimism (OP) staat bijna 16 procent in de plus en de meme coin floki (FLOKI) komt weer de top 100 binnen na een stijging van bijna 19 procent. Goed nieuws dus voor deze cryptomunten.

Stacks is de grote winnaar

Stacks (STX) is de grote winnaar in de top 100. Het smart contracts platform profiteert van de komst van NFT op Bitcoin. De STX koers stond eerder deze week meer dan 24 procent in de plus en vorige week al zelfs 150 procent in de plus.