Nieuwe crypto van de afgelopen twee weken (maart 2019) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Nieuwe crypto van de afgelopen twee weken (maart 2019)

Normaal gesproken schrijven wij elke week een update over de nieuwe crypto die zijn toegevoegd op Coinmarketcap. Helaas is dit er de afgelopen tijd een beetje bij ingeschoten. Vandaar dat je nu in één keer het overzicht krijgt van de afgelopen twee weken. Wie weet zitten er nog een aantal leuke investeringen of nieuwe projecten voor jou tussen. Ik haal zelf vaak leuke (winstgevende) projecten uit dit soort lijsten. Helaas moet je wel vaak een hoop slechte projecten bekijken, totdat je een interessante tegenkomt. Hieronder een overzicht van alle nieuw toegevoegde crypto en een aantal projecten uitgewerkt. Let op, dit is geen investeringsadvies. Ook zijn de uitgewerkte projecten niet uitgewerkt omdat ze zo goed of slecht zijn.

Een overzicht

In de onderstaande screenshot, genomen op 21-03-2019 van Coinmarketcap, zie je het overzicht van álle nieuwe crypto van de afgelopen twee weken.

Nieuwe munten 2019

Enkele nieuwe crypto uitgelicht

Een aantal crypto’s en projecten nader bekeken.

Cointorox (OROX)

Op rang 1950 staat de nieuw toegevoegde crypto Cointorox. Het project heeft een klein beetje media-aandacht gehad in diverse traditionele media. Een aantal belangrijke kenmerken van Cointorox:

  • Mogelijkheid om meerdere munten te kopen met een enkele klik
  • Mogelijkheid om direct te verkopen en geld op te nemen (PayPal of bankrekening)
  • Automatisch munten verkopen als de waarden onder de aanvankelijk opgeslagen bedragen gaan
  • Live balanscheck in USD (geschatte conversieprijs)
  • Gebruikers kunnen hun spaargeld gedurende een bepaalde periode vastzetten
  • Gift-your-savings-functie (digitale voucher voor vrienden en familie)
  • Mogelijkheid om terugkerende maandelijkse besparingen te annuleren en op elk gewenst moment te hervatten

Meer informatie over dit nieuwe crypto project zie je in het onderstaande filmpje:

TigerCash (TCH)

Er is zeer weinig bekend over dit project. TigerCash is van een Chinese exchange. De belangrijkste valuta hier zijn de Chinese Yen en qua crypto USDT. Zij hebben een eigen valuta gemaakt die op het platform zal dienen als native valuta. Hiermee kunnen onder andere transactiekosten worden betaald en beloningen verdiend worden.

Diruna (DRA)

Diruna is een cryptocurrency gebouwd op de blockchain van het bekende Stellar. Zij hebben dit bewust gekozen, omdat Stellar bekend staat om de snelle transactietijden en lage transactiekosten. Het belangrijkste doel van het project is om de informatiekloof te dichten. Het aantal mensen in de wereld die crypto gebruiken is nog steeds erg laag. Diruna wil dit op verschillende manieren gaan vergroten. Je kan meer lezen op de website van dit project.

Bitex Global XBX Coin (XBX)

Bitex is de eerste lokale, maar toch wereldwijde cryptobank. Het bestaat uit diverse onderdelen, zoals BitexPay en EZBitex. Belangrijkste onderdeel is de bank zelf. Zij hebben met succes ruim 2.760.000 Amerikaanse Dollar opgehaald om hun project te lanceren. Je kan het project volgen op diverse sociale media. Als je de ontwikkelaars iets wilt vragen, kan dit vaak het beste via hun Telegramgroep. Aan de ene kant een interessant project om in de gaten te houden.. aan de andere kant willen zij iets gaan doen wat al honderden anderen hebben beloofd. De tijd zal uitwijzen welke “crypto bank” het grootste gaat worden.

Mesg (MESG)

Mesg is een project gericht op de ontwikkeling van applicaties. Zij willen de nieuwe standaard worden van applicatie ontwikkeling. Dit zijn onder andere decentrale applicaties en deelbare apps. Deze kunnen gemaakt worden op de MESG Engine. Voor ontwikkelaars moet dit een eenvoudige manier zijn om decentrale apps (DAPPS) te ontwikkelen op de blockchain. Dit is geen vernieuwend idee, maar wel iets wat naar mijn mening belangrijk is. De stap om dingen te ontwikkelen op de blockchain is voor veel mensen nog te groot. Hoe eenvoudiger het wordt, des te sneller acceptatie van blockchain – en wellicht crypto – zal gaan.

Cosmos (ATOM)

Een week geleden is Cosmos live gegaan al snel gevolgd door de lancering van het Cosmos Mainnet. Dit project wordt door een aantal Nederlandse investeerders al een tijd in de gaten gehouden en ook wij hebben regelmatig verzoeken gehad om dit project te bekijken. In de onderstaande video kun je meer uitleg bekijken. Ik vind het persoonlijk een zeer interessant project en ga het zeer goed in de gaten houden.

Jewel (JWL)

JEWEL (JWL) is een niet door de overheid gecontroleerde digitale geavanceerde valuta waarmee je geld overal op de planeet direct, veilig en in principe voor niets uit eigen zak kunt versturen. Daarnaast betekent JWL dat mensen betrokken worden om budgettaire vrijheid te bereiken door van elke JWL-munt een rentedragend kapitaal te maken met een hoge jaarlijkse rente. Dit geavanceerde begrotingsinstrument kan worden ingevuld als een ongelooflijke methode om het aanzien te beschermen dat wordt ondersteund door netwerkprotocollen, fundering, infrastructuur en overheidsdiensten.