National Bank of Kuwait maakt gebruik van Ripplenet - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

National Bank of Kuwait maakt gebruik van Ripplenet

Drie dagen geleden, op 27 december 2018, maakte de National Bank of Kuwait (NBK) bekend dat ze gaan werken met de blockchain-technologie. Hierbij maken ze gebruik van het Ripple netwerk, Ripplenet. De bank vindt het erg belangrijk om steeds weer te innoveren en daardoor te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de klanten. Ook wordt de bank door het inzetten van de blockchain-technologie steeds populairder in landen over de hele wereld.

Meer over Ripple en Ripplenet

Ripple is ontworpen om banken, financiële instellingen en bedrijven met elkaar te verbinden. Door Ripplenet wordt het makkelijk om geld over de hele wereld te kunnen verzenden. Dit gaat via dit platform veel sneller en makkelijker dan via het traditionele systeem waarbij het soms wel 3-5 dagen kan duren voordat het geld verzonden is. Bijzonder aan Ripple is, is dat het een gecentraliseerd platform is in plaats van een gedecentraliseerd platform. Dit betekent dat er veel controle is over deze munt. Voor grote financiële instellingen is deze controle een reden om met Ripple samen te werken. De laatste tijd heeft Ripple veel partners erbij gekregen over de hele wereld. Op 26 december 2018 bracht Dilip Roa van Ripple naar buiten met welke partners ze gaan samenwerken en dat er in 2018 een nieuw Ripple-kantoor komt in Dubai. Meer hierover kun je lezen in het XRP nieuwsartikel op bitcoinsaltcoins.nl.

Innovaties van de National Bank of Kuwait

De National Bank of Kuwait vindt het erg belangrijk om steeds te blijven innoveren. Zo hebben ze al verschillende innovaties gedaan om mee te gaan met de tijd en met de eisen die hun klanten stellen. Enkele innovaties zijn:

  • NBK Tap & Pay
  • QuickPay
  • NBK SelfiePay
  • Geld opnemen zonder bankkaart
  • Biometrische kaarten

Daarnaast is de bank continu bezig met het aanbrengen van verbeteringen aan onder andere de mobiel bankieren app.

NBK is de grootste financiële instelling in Koeweit en is lokaal en internationaal wijd vertegenwoordigd.

NBK lanceert NBK Direct Remit

Na al de innovaties genoemd onder het vorige kopje, is NBK Direct Remit de nieuwste innovatie. Dit is de naam van de samenwerking met Ripple en Ripplenet. NBK Direct Remit maakt het voor klanten mogelijk om via Ripplenet 24/7 geld over te schrijven op een snelle manier, binnen enkele seconden is het geld overgemaakt. NBK zal voor een langere tijd samenwerken met Ripple zodat ze verbonden kunnen worden met andere Ripple-partners. Dit maakt het voor klanten mogelijk om geld snel en makkelijk te versturen over de hele wereld.