Na $ 12.500 is $ 17,5K het volgende doelwit voor Bitcoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Na $ 12.500 is $ 17,5K het volgende doelwit voor Bitcoin

De koers van Bitcoin schommelt momenteel rond $ 11.400 (~ € 9.650) op cryptocurrency-exchanges over de hele wereld, na een gezonde prijsstijging van meer dan 10% tijdens het weekend. Nu de koers steeds verder stijgt, is het volgende doelwit voor de grootste cryptocurrency ter wereld $ 12.500 en als dat gemakkelijk kan worden overtroffen en volgehouden, kan Bitcoin gemakkelijk zijn zinnen zetten op $ 14K en dan vervolgens het $ 17,5 K-niveau voordat het geconfronteerd wordt met hernieuwde verkoop druk.

De weerstand van $ 12,5K

Sinds Bitcoin zich herstelde van het dieptepunt van 12 maart en een gezonde groei liet zien, is de BTC koers gericht op de beruchte weerstand van $ 12,5K. Eerder was Bitcoin twee keer in de buurt gekomen van het breken van deze weerstand, in 2018 en vervolgens in 2019 na het hoogste punt ooit van $ 20k dat werd bereikt in januari 2018. Echter, vanwege deze twee mislukte pogingen, is dit historische cijfer een gewaagde uitdaging geworden voorde Bitcoin koers. Zozeer zelfs dat, ondanks verschillende bullish signalen en positieve indicaties, de weerstand dit jaar nog moet worden gebroken, ondanks herhaalde pogingen in de afgelopen maanden.

De weerstand van $ 12,5K zal worden verslagen als er een sterke beweging daarbuiten plaatsvindt en de BTC koers er een aanzienlijke tijd boven blijft. Eerder zijn verschillende pogingen mislukt omdat de koers slechts gedurende een korte periode boven de weerstand kwam voordat de beren erin slaagden de controle over te nemen en de zet teniet te doen, waardoor de koers zelfs verder omlaag werd getrokken dan het niveau waarop de run begon.

Signalen staan op groen

Wie het Bitcoin nieuws volgt weet echter dat verschillende indicatoren op groen staan, die aangeven dat er nog een uitdaging van deze cruciale weerstand gaande is. Deze technische details omvatten een recordaantal nieuwe wallet-adressen dat wordt aangemaakt, steeds meer Bitcoin wordt opgeslagen buiten de crypto-exchanges, hernieuwde geïnstitutionaliseerde investeringen van investeringsorganisaties zoals Square en Grayscale, evenals hernieuwde koopdruk.

Aan de andere kant, als de bull-move opnieuw teniet wordt gedaan en de koers van Bitcoin onder de vorige niveaus daalt, kan worden verwacht dat de ondersteuningsniveaus van $ 10,8k en $ 10,6k cruciaal zullen zijn bij het bepalen van de toekomstige vooruitzichten van de koers. Als de cryptovaluta onder dit niveau zakt, houdt een duidelijke bullmarkt op te bestaan ​​en begint een gevecht met de beren. Als de prijs in een consistente beweging onder de $ 10.000 daalt, zullen de bears op korte termijn winnen. Als de prijs echter rond het $ 10- $ 10,5k-bereik schommelt, zal de langdurige strijd tussen de bulls en de bears doorgaan, waarbij de bulls de markt dichter naar het $ 12k-niveau trekken en de beren hem dwingen zich terug te trekken naar $ 10.000.

Conclusie

Hoewel de indicatoren die een bull-run begunstigen sterker zijn dan ooit, kunnen we niet simpelweg een bullish uitbraak voorspellen vóór de verovering van de $ 12,5k-weerstand. Als dit niveau en dan $ 13k niveau snel wordt overschreden door de bulls, verwachten we een grote bull-run die zal doorgaan tot tenminste $ 17k-18k en mogelijk zelfs hoger. Dit constante spel met de weerstand van $ 12,5K heeft echter wel enig vertrouwen bij investeerders aangetast, vanwege de te zwakke bewegingen om het weerstandsniveau uit te dagen. Velen kijken echter met belangstelling toe en wachten wellicht met het kopen van Bitcoin tot deze weerstand is overwonnen, waardoor een golf van koopactiviteiten ontstaat aan het vroege begin van een toekomstige bullrun, die de Bitcoin koers enorm hoog kan opdrijven.