Handel de eerste 1000 euro aan crypto gratis via deze link!

Miljardair Mark Cuban: ‘Ik zie goud en bitcoin als hetzelfde’

Mark Cuban Bitcoin

Mark Cuban, eigenaar van het professionele basketbalteam van Dallas Mavericks, heeft gezegd dat hij goud as slechte investering ziet. Hij beschouwt Bitcoin (BTC) als fundamenteel vergelijkbaar met goud.

Cubaan gaf dit aan in een interview met Kitco News op 9 augustus. Hij merkte wel op dat hij de eindige voorraad van Bitcoin ziet als een bonus voor zijn investeringswaarde, zeggende:

“Ze (goud en BTC, red) zijn beide verzamelobjecten. De waarde is gebaseerd op vraag en aanbod. En het goede nieuws over Bitcoin is dat er een eindige voorraad is die ooit zal worden gecreëerd. “

Cubaan zei echter wel dat hij goud en Bitcoin als “hetzelfde” ziet en een zeer dunk van goud heeft. Wat betreft zijn standpunt over het edelmetaal, benadrukte Cuban dat om zijn gevoelens over goud als een investering over te brengen.

Zelf Bitcoin kopen

De volgende aanbieders zijn goed geschikt voor het kopen van Bitcoin

We hebben nu een hele leuke actie voor (nieuwe) gebruikers in samenwerking met onze favoriete exchange. Je handelt de eerste 1000 euro helemaal gratis! Bekijk de prijzen in de onderstaande widget of registreer direct via onze link om gebruik te maken van de aanbieding.

Goud en digitaal goud

Zoals wij al eerder melden is de oorsprong van de term ‘digitaal goud’ om naar Bitcoin te verwijzen onbekend, maar een theorie is dat het in zwang kwam nadat journalist Nathaniel Popper van de New York Times zijn boek ‘Digital Gold’ in 2015 publiceerde.

Nu in 2019 hebben een aantal experts gereageerd op de vraag of zij Bitcoin als digitaal goud beschouwen. Sonya Mann, hoofd communicatie bij de Zcash Foundation, zei in haar antwoord in termen van zowel de eindige hoeveelheid als de vraag- en aanbodfactoren. Mann van haar kant lijkt veel optimistischer dan Cuban. Zij merkte op (vrij vertaald in het Nederlands)

“Bitcoin is van nature deflatoir, vanwege het afgetopte aanbod van 21 miljoen en de slimme stimuleringsstructuur die zijn onschendbaarheid op betrouwbare wijze heeft gewaarborgd. De opkomende order voor Bitcoin, als zowel een softwareproduct als een fenomeen, is onmiskenbaar padafhankelijk, grotendeels te wijten aan ontwerpbeslissingen van Satoshi Nakamoto. Er is geen garantie dat BTC in waarde zal stijgen, maar trends uit het verleden en de onderliggende dynamiek van vraag en aanbod suggereren dat het een redelijke voorspelling op lange termijn is. “

Ook interessant
Een software wallet gebruiken? Dit zijn je opties!