Mijn ouders kopen crypto: Deel 6 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Mijn ouders kopen crypto: Deel 6

“Nog net niet failliet”, zegt mijn vader aan de telefoon. Het gaat inderdaad niet zo goed met het portfolio van mijn vader. Toch blijft hij verrassend positief. Hij denkt er zelfs over na om nu bij te kopen. Hij heeft al wat interessante munten gezien, die je bij Bitvavo kan kopen. Hij heeft al groen licht gehad van mijn moeder om voor 40 euro aan nieuwe valuta bij te kopen. Welke dit gaan worden, lees je in de update van volgende week of de week daarna. Ik ben benieuwd welke crypto het gaan worden en waarom. Ik probeer deze keer niet teveel te helpen en laat mijn ouders rustig onderzoek doen naar de verschillende valuta. Nu volgt de update van deze week. Deel 6 alweer!

Algemeen

Wie: De ouders van Edwin
Wat: 6 cryptovaluta kopen
Budget: 120 euro
Updates: Elke woensdag
Doel: Stoppen met werken en heel rijk worden, althans mijn vader.
Waar gekocht: Bitvavo
Volgende update: 5 december 2018

Geen panic sales

Ik heb mijn vader gevraagd of hij nu niet de neiging had om alles te verkopen, om zo nog een klein beetje geld terug te krijgen. Dit wilde hij zeker niet. Hij vond het juist interessant om meer bij te gaan kopen. Hier ben ik best trots op. Gelukkig is mijn vader niet iemand die hoog koopt en in paniek laag verkoopt. Dit zie ik toch nog erg vaak gebeuren en is toch echt een grote beginnersfout. Ook al gaat het in het portfolio van mijn ouders niet heel best, ze houden de moed er gewoon in. Zoals het hoort!

Zelf ook bijkopen?

Zie je ook dat jouw crypto-portfolio aan het dalen is qua waarde? Dan is het wellicht een mooi moment om, net als mijn ouders, bij te kopen. (let op: Dit is geen handelsadvies. De koersen kunnen net zo goed binnen een week op 0 staan. Doe altijd goed eigen onderzoek). Mocht je besluiten te bij te kopen, dan kan dat goed bij Bitvavo. Door mijn ouders verkozen als beste Nederlandstalige exchange, waar je met iDEAL kan betalen. Meedoen kan via deze link of door te klikken op de onderstaande banner.

Cryptocurrency iDEAL

Alle munten die mijn ouders hebben gekocht

Tot dusver hebben mijn ouders de volgende digitale valuta gekocht. Klik op een valuta om er meer informatie over te lezen.

Cardano (ADA)

[crypto coins=”ADA”]

Litecoin (LTC)

[crypto coins=”LTC”]

Ripple (XRP)

[crypto coins=”XRP”]

NEO (NEO)

[crypto coins=”NEO”]

Stellar Lumens (XLM)

[crypto coins=”XLM”]

DigiByte (DGB)

[crypto coins=”DGB”]

Waarde van het portfolio in afbeeldingen

In de onderstaande afbeeldingen zie je het portfolio van mijn ouders. Mijn vader is nog steeds het meest enthousiast over zijn bezittingen. Mijn moeder heeft wel groen licht gegeven om wat bij te kopen. Ditmaal heb ik geen foto’s gemaakt met een telefoon van de iPad ontvangen, maar screenshots vanaf de telefoon zelf. Een vooruitgang!

Portfolio ouders kopen crypto
Een overzicht de totaalwaarde. Screenshot woensdagochtend 29 november.
Portfolio ouders kopen crytpo november
Een overzicht van de crypto. Screenshot woensdagochtend 29 november.

Conclusie mijn ouders kopen crypto

Tot dusver heb ik veel plezier in het schrijven van deze serie en de wekelijkse gesprekken met mijn vader over crypto. Op deze manier is hij toch iets meer betrokken bij mijn werk. Het experiment heeft mijn vader nog geen miljonair gemaakt, maar dat mag de pret niet drukken. Sommige valuta presteren nog redelijk goed, gezien de koersdalingen van november. Anderen presteren zeer slecht. Al lijkt het er wel op dat de koersen weer iets aantrekken.

Slechtste en beste presterende munten

Op het moment zijn qua waarde NEO en Digibyte de slechtste. Met NEO is er 12 euro (van de 20) verlies geboekt. Digibyte is met 10 euro gezakt. Met stip op 1 staat Ripple (lees ook onze Ripple XRP informatie). XRP staat “slechts” 5 euro in de min bij mijn ouders. Op flinke afstand volgt Stellar.

Totale waarde en overzicht

Slechts 1 week stond het portfolio in een bescheiden plus. Alle andere weken werd er een verlies geboekt. De totale waarde en het verlies is als volgt:

Totale waarde: €65,85
Verlies: €54,15

Persoonlijke noot van mijn vader: IK HEB STRAKS NIETS MEER OVER!