Meer crypto apps gedownload na slecht 2022 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Meer crypto apps gedownload na slecht 2022

Meer crypto apps gedownload

Uit onderzoek blijkt dat de crypto-apps weer vaker worden gedownload. In januari werden de apps bijna zeventig procent vaker gedownload dan in december 2022. Dit is voor het eerst sinds april vorig jaar dat er weer een enorme stijging is.

In de loop van vorig jaar halveerde het aantal downloads van crypto-apps in Nederland. De cryptomunt deed het vorig jaar niet best en zat in zwaar weer maar het lijkt weer beter te gaan en dat is terug te zien in het aantal downloads van apps.

Wereldwijde groei

Meer dan 80.000 mensen hebben een crypto-app geïnstalleerd in januari. In december waren dit 55.000 mensen. Dit laat het onderzoek van crypto bedrijf BLOX zien dat is gebaseerd op cijfers van data tool AppTweak. In februari ging het aantal weer iets naar beneden, maar volgens het onderzoek is er ruimte voor groei.

In het eerste halfjaar van 2022 werden er ongeveer 840.000 crypto apps gedownload. In de tweede helft van het jaar was dat slechts 44.000. De cijfers uit het onderzoek laten zien dat deze aansluiten bij de wereldwijde groei van het aantal mensen dat crypto bezit. Zelfs vorig jaar wanneer de crypto het moeilijk had steeg het aantal van 306 miljoen naar 425 miljoen mensen.

Economie

De stijging in het aantal crypto-apps is het gevolg van de stijgende koersen. De daling van vorig jaar is te verklaren door de dalende koersen en de slechte cryptomarkt. “Net als afgelopen maand, zagen we bijvoorbeeld vorig jaar een piek in april, toen de Bitcoin-koers ook omhoogging”, zegt crypto-pionier en oprichter Davy Stevens van BLOX.

Koersen vinden altijd hun weg

Stevens zegt dat je de cryptomunt nooit moet uitvlakken. “Wij zijn al sinds 2013 bezig met crypto en worden niet zo snel bang van mindere periodes. De populariteit stoelt op twee poten. Een groeiende groep mensen heeft meer vertrouwen in een schaarse cryptomunt, dan in een euro die dit jaar bijna 12% minder waard is geworden.”

En dan is er nog een andere groep volgens Stevens. “Zij zijn vooral uit op winst en kijkt naar de koers. Zij zijn geneigd te verkopen in mindere tijden, waardoor de koers daalt. Dat zien we eigenlijk altijd gebeuren na een periode van grote stijging. In lastige tijden roepen sommige mensen dat crypto dood is, maar zoals je nu weer ziet, vinden de koersen altijd weer hun weg omhoog.”