MATIC tokens massaal gedumpt wegens aanklacht - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

MATIC tokens massaal gedumpt wegens aanklacht

Nieuwste ontwikkelingen en koersen op cryptomarkt

De aanklachtenmachine SEC draait op volle toeren. Nadat Ripple en Binance werden aangeklaagd, was Coinbase de volgende op het lijstje. Alle bovenstaande rechtszaken zorgden ervoor dat grote investeerders massaal hun MATIC tokens verkochten. Hoe zit dat precies?

MATIC één van de genoemde munten

De rechtszaken staan vooral in het teken van effecten. Een grote groep met populaire cryptomunten zijn door de SEC bestempeld als effecten, maar exchanges als Binance en Coinbase zouden deze niet verkopen als effecten. Sterker nog, ze zouden niet de juiste vergunningen hebben om de cryptomunten als effecten te mogen aanbieden.

Polygon (MATIC) is één van die genoemde munten. We zagen deze munt massaal verkocht worden door grote investeerders. En dat valt natuurlijk op. Een van die grote investeerders is handelsplatform Cumberland. Het handelsplatform zou 9 miljoen MATIC tokens op Binance hebben met een waarde van 5,3 miljoen euro en 5 miljoen MATIC tokens op Coinbase. De 5 miljoen tokens hebben een waarde van 3 miljoen euro. Zij hebben zich teruggetrokken en de tokens naar verschillende exchanges verplaatst.

Crash veroorzaakt

Doordat grote bedrijven zich massaal terugtrokken, daalde de MATIC koers al met ruim 40%. Een flinke crash dus, voor Polygon.

Niet alleen Polygon werd gezien als een effect, ook Cardano, Solana en de Binance coin bevinden zich in de gevarenzone.