MapleChange exchange gehackt: laatste nieuws - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

MapleChange exchange gehackt: laatste nieuws

MapleChange hack

Gisterenmorgen maakte de kleine Canadese crypto-exchange MapleChange bekend dat zij gehackt zijn. Al het geld van de gebruikers is weg. Via Twitter gaven zij hier een korte uitleg over. Vertaald in het Nederlands luidde de verklaring als volgt: “Wegens een bug hebben meerdere personen al de fondsen van onze exchange gehaald. Wij zijn dit nu aan het uitzoeken. Het spijt ons buitgewoon dat het zo moet eindigen. Totdat ons onderzoek voorbij is, kunnen wij geen geld terugstorten. Diverse media schrijven dat er 913 BTC is buitgemaakt. Dit is onwaar. Met de hack is er 8 BTC verloren gegaan. Het bedrijf doet er nu alles aan om refunds te bieden aan de mensen. De meeste refunds zijn al afgehandeld.


De bewuste tweet

Hieronder zie je de tweet van MapleChange

Media schetst een verkeerd beeld

Volgens diverse cryptocurrency nieuwswebsites is er met de hack 913 BTC verloren gegaan. In een tweet geeft het bedrijf aan dat het gaat om ongeveer 8 BTC. Tot nu toe is het bedrijf zeer actief bezig met een oplossing aan te bieden. Tot nu toe lijkt het allemaal mee te vallen, vergeleken met wat diverse grote media schrijven. De uitleg lees je in de onderstaande tweet.


Refunds aanvragen bij MapleChange

De kans dat veel Nederlanders hier cryptovaluta hadden staan is niet erg groot. Gelukkig is het mogelijk om een groot deel van de cryptovaluta terug te krijgen. Op het moment is het niet mogelijk om LTC of BTC terug te storten, maar alle andere altcoins worden wel netjes overgemaakt. Refunds kunnen worden aangevraagd via het discord kanaal en via mail. Meer duidelijkheid hierover kan worden gevonden via de officiële Twitter van de exchange (link).