Loopring coin review: 2020, toekomst en mijn mening - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Loopring coin review: 2020, toekomst en mijn mening

Loopring coin review

Het is weer vrijdag! Hoog tijd voor een nieuwe coin review. Deze week beoordeel ik de cryptovaluta Loopring en het bijbehorende blockchainproject. Loopring (LRC) kun je in Nederland eenvoudig kopen met iDEAL. Het project is nog niet heel populair in Nederland. Ik kom het zelden tegen in de grote Facebook- en Telegram-groepen. Komt dat omdat het een slecht project is of omdat mensen het gewoonweg niet goed kennen? Ik bekijk en beoordeel onder andere de roadmap, het product, de activiteit op sociale media, het team en de beschikbaarheid. Aan het einde lees je mijn mening over Loopring aan de hand van sterren. Ik begin met een algemene uitleg over de cryptovaluta LRC en het project Loopring. Alle vernieuwingen van Loopring in 2020 lees je hier.


Wat is Loopring (LRC)?

Loopring is een op Ethereum gebaseerd gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol. Het is gemaakt om gebruikers in staat te stellen om activa uit te wisselen tussen verschillende exchanges. Loopring is op zich geen gedecentraliseerde exchange, maar faciliteert gedecentraliseerd uitwisselen met behulp van ordermatching en ring sharing technologieën.

Dus in plaats van zelf een gewone gedecentraliseerde exchange zijn, probeert Loopring de orders te bundelen van zoveel mogelijk exchanges en vult deze vervolgens door ze te vergelijken met de order books van alle exchanges die deelnemen aan het Loopring netwerk.

Verhoogde liquiditeit

Loopring biedt zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde exchanges om deel te nemen aan het netwerk. Hierdoor hebben alle exchanges toegang tot verhoogde liquiditeit van een aantal blockchains. Het geeft beleggers ook toegang tot de best mogelijke prijsstelling zonder meerdere beurzen te hoeven controleren.

Het beste is wellicht dat de Loopring blockchain agnostisch is. Dit betekent dat elk platform dat slimme contracten heeft geïmplementeerd, in staat zal zijn om deze te integreren met Loopring. Dit zijn onder andere de smart contracts van Ethereum en NEO. In de toekomst gaat dit nog meer worden.

Voordelen Loopring
Voordelen Loopring – bron https://loopring.org

Uitleg in een video

Hieronder zie je een hele duidelijke uitleg aan de hand van een animatie.

Hoe werkt het platform?

Een voordeel van het gebruik van Loopring voor traders, is dat ze nooit direct een storting hoeven te doen om transacties uit te voeren. In tegenstelling tot andere exchanges, zowel de gedecentraliseerde als gecentraliseerde, waar geld altijd voor het handelen moet worden gestort. Bij loopring blijft het fonds in de wallet en wordt dit niet geblokkeerd tijdens een order.

Dit systeem geeft gebruikers de volledige controle over hun crypto en orders. Het zorgt er ook voor dat een bestelling op elk moment gewijzigd kan worden. Het is zelfs mogelijk om crypto volledig van de portemonnee te verplaatsen voordat een bestelling wordt uitgevoerd. De order wordt dan logischerwijs niet uitgevoerd.

Loopring beloften
bron https://loopring.org

De Loopring.io exchange zelf

Wanneer gebruikers klaar zijn om een transactie te plaatsen, gebeurt dit via de loopring.io wallet. De transactie wordt ondertekend met een persoonlijke sleutel van de gebruiker. De bestelling wordt vervolgens doorgestuurd naar de smart contracts van het Loopring-netwerk en de off-chain knooppunten. De slimme contracten zorgen ervoor dat het geld in de wallet op een juiste manier wordt ingewisseld voor de crypto die je verhandelt, terwijl de off-chain-knooppunten het orderboek onderhouden en het naar de miners verzenden.

Loopring exchange
De exchange zelf. Bron: https://loopring.io

Een voorbeeld van hoe de DEX van Loopring werkt

Een groep traders, genaamd Marja, Henk en Puck willen allemaal transacties plaatsen Marja wil 2 LTC ruilen voor 15 ARK, Henk wil 21 NEO ruilen voor 10 OMG en Puck wil 20 NLG ruilen voor 100 RDD. Ring-matching technologie kan deze drie orders tot één enkele order vormen en elk van de orders vullen. Zodra de slimme contracten op Loopring de bestellingen goedkeuren, ontvangt iedereen de crypto die zij willen krijgen.

Als nog niet alle orders zijn gevuld en niet alle deelnemers de coins hebben gekregen waar ze om gevraagd hebben, dan zorgt het systeem dat alle restjes opnieuw worden verdeeld. Deze worden tot nieuwe orders samengevoegd totdat alle bestellingen zijn gedaan.

Het Loopring team

Daniel Wang is de oprichter en huidige CEO van het project. Hij was eerder in 2014 de eigenaar van Coin Port, een centrale exchange. Hij probeerde toen de huidige problemen die centrale exchanges hadden op te lossen, maar kwam er al snel achter dat een gedecentraliseerde exchange eigenlijk de beste oplossing was. Naast zijn cryptocurrency ervaring, heeft hij ook bij Yungrang Technology en Google gewerkt. Daarnaast bestaat het Loopring team uit nog veel meer leden met ervaring. Deze ervaring heb ik goed kunnen controleren via onder andere LinkedIn en andere websites.

CEO, CMO en COO Loopring team. Bron: https://loopring.org/team.html

Adviseurs

Het team van adviseurs is erg groot. Een positief punt. Veel andere munten waar ik coin reviews over heb geschreven hadden soms geen tot weinig adviseurs. De drie belangrijkste adviseurs:

  • Xuefeng Li: CTO van Zhongan Technology en blockchaininvesteerder
  • Hongfei Da: Oprichter van NEO en Ontology
  • Hitters Xu: Oprichter van Nebulas
Adviseurs Loopring: Bron: https://loopring.org/team.html

Strategische partners

Loopring is goed in netwerken. Zij hebben strategische partners overal ter wereld. In de onderstaande afbeelding zie je een huidige selectie van deze samenwerkingen. Op dit punt heb ik weinig aan te merken.

Partners loopring
Partners Loopring. Bron: https://loopring.org/about.html

Concurrenten van Loopring

Als je oppervlakkig naar dit idee achter Loopring kijkt, denk je dat zij veel concurrenten zullen hebben. Zij nemen het op tegen zowel de gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Wie verder kijkt, zal zien dat Loopring geen concurrent van exchanges is, maar meer een partner kan zijn. Het kan de exchanges iets bieden wat zij allemaal hard nodig hebben: liquiditeit. Toch zijn er wel wat concurrenten die ongeveer hetzelfde willen doen. Dit zijn projecten zoals 0x, Kyber Network, Blocknet en Bancor. Er is echter geen concurrent die Ring Orders aanbiedt die zijn aangemaakt door ring-matching op een bepaald protocol.

Beschikbaarheid

Loopring kopen kan op veel manieren. Het is een valuta die rond de top 100 zit op de website Coinmarketcap, maar vooral in het Oosten veel volgers heeft. LRC kopen kan dus op veel grote exchanges, zoals Binance en Cryptopia. Daarnaast is het ook voor Nederlanders direct met iDEAL beschikbaar bij Bitvavo. Dit kan vanaf januari 2019 op de eigen Bitvavo exchange. Nu kan je het via de onderstaande button snel een eenvoudig kopen.

Roadmap en Loopring toekomst

Er is op het moment van beoordelen nog geen roadmap 2019 bekend. De Loopring roadmap van 2018 kun je hier vinden. Zoals je kan lezen zijn vrijwel alle punten gehaald en ingevoerd. Positief, want veel bedrijven beloven veel, maar komen niets na. Het is wel jammer dat er nog geen duidelijke roadmap of toekomstvisie is. Er is wel een visie, maar dat is meer een uiteindelijk doel. Er wordt nergens beschreven hoe dit doel gehaald gaat worden. Op Twitter valt wel te lezen dat in deze maand nog de roadmap van 2019 wordt gedeeld, waarin grote plannen worden bekendgemaakt. Ik ben benieuwd!

Conclusie en review

Loopring is een zeer interessant project. Het feit dat Loopring een gedecentraliseerd protocol biedt, waarop elke exchange kan deelnemen is een groot verschil met veel concurrenten. Dit zie ik als groot voordeel. Het bedrijf probeert het niet in zijn eentje op te nemen tegen grote exchanges. In plaats daarvan probeert Loopring zich aan te sluiten bij deze exchanges en zorgt het voor meer liquiditeit voor de gehele cryptocurrencymarkt.

Dankzij de laagste orderprijsmatching heeft het ook de potentie om arbitrage volledig weg te vagen.

Het gebruik van ringmatching en ringorders onderscheidt Loopring van andere gedecentraliseerde bedrijven. Als zij dit in de toekomst nog verder kunnen verbeteren, denk ik dat het een populaire top 50 cryptocurrency kan gaan worden.

Het team is deskundig en ervaren. Ook de beloften in de roadmap van 2018 zijn ze allemaal nagekomen. Ik ben met name erg fan van de adviseurs van Loopring. Dit zijn echt mensen waar je als gedecentraliseerde exchange wat aan hebt. Al met al ben ik enthousiast over dit project en ik verwacht in 2019 dat de populariteit toe gaat nemen. Steeds meer mensen willen een gedecentraliseerde oplossing voor digitale valuta, in plaats van handelen op een centrale exchange.