Litebit portfolio en wallet - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Litebit portfolio en wallet

Litebit portfolio

De website van Litebit voorziet buiten de mogelijkheid om een geselecteerd aantal verschillende cryptomunten te kopen en verkopen ook in het bewaren van de cryptomunten in een wallet. Overigens heeft Litebit niet voor alle cryptomunten die je via Litebit kunt kopen en verkopen een Litebit wallet. Daarbij heeft Litebit ook de mogelijkheid in een portfolio een overzicht bij te houden van de cryptomunten die je bezit. Overigens is dit beperkt tot de munten die je via Litebit kunt verhandelen.


Verschil tussen een portfolio en een wallet

Een wallet voor cryptomunten is het equivalent van wat een portemonnee is voor gewoon geld. In een wallet bewaar je dus je cryptomunten. Een portfolio voor je cryptomunten is een overzicht van welke cryptomunten in je bezit zijn, ongeacht in welke wallet ze zich bevinden, en daarbij de aan- en verkoop geschiedenis. Kortom een nieuwerwets soort kasboek.

Hoe vul ik mijn Litebit portfolio

Wanneer je in Litebit voor  portfolio gekozen hebt, is deze in eerste instantie leeg. Wanneer je cryptomunten via Litebit hebt gekocht of verkocht kan je via de keuze ‘importeer transacties’ koop en verkoop orders selecteren en vervolgens kiezen voor ‘Importeer de geselecteerde bestellingen in mijn portfolio’.  Heb je veel orders kan je de lijst sorteren door op de kolomkop te klikken waarop je wilt selecteren. Ook kan je zoeken door in de zoekbalk b.v. (een stukje van) de naam van een cryptomunt in te voeren. Ben je klaar kies dan voor ‘Terug naar portfolio’.

Een handige optie is ‘Verberg lege wallets’. Vink deze aan en alleen de munten die je in je portfolio geïmporteerd cq. ingevoerd hebt worden getoond.

Ook is het mogelijk cryptomunten die niet via Litebit zijn gekocht of verkocht toe te voegen aan je portfolio. Dit is dus als je op een andere manier cryptomunten hebt verkregen en het maakt niet uit in welke wallet deze zitten. Dit gaat als volgt:

  • Open je portfolio.
  • Selecteer de cryptomunt die je toe wilt voegen (evt. de optie ‘Verberg lege wallets’ uit zetten, als het aantal munten van je keuze in de portfolio nog 0 is.
  • Kies bij Koop voor ‘Nieuw’ of bij Verkoop voor ‘Verwijderen’.
  • Er opent een pop-up venster, vul daar handmatig het aantal munten, de prijs en de datum in en kies voor ‘Nieuwe transactie’.

Vervolgens wordt de transactie in je portfolio getoond.

Voordelen van een portfolio.

Je hebt een totaaloverzicht van de waarde van alle cryptomunten in de portfolio en door op een munt te klikken krijg je gedetailleerde informatie over het koersverloop van de betreffende munt en de aan- en verkoop geschiedenis inclusief de winst (of verlies) zowel in Euro’s als in percentages.