Home Cryptocurrency kopen Litebit: Cryptocurrency versturen vanuit een eigen Litebit wallet

Litebit: Cryptocurrency versturen vanuit een eigen Litebit wallet

369
0
DELEN
Litebit iDEAL

Buiten het verkopen van cryptomunten via Litebit uit je wallet is het ook mogelijk vanuit je Litebit wallet cryptomunten naar een andere wallet te versturen. Je moet dan natuurlijk wel zelf de beschikking hebben over een andere wallet, of je gebruikt de wallet van iemand anders. De Litebit wallet is eigenlijk niet één wallet, maar voor iedere cryptomunt een aparte wallet. Dit komt omdat ieder munt een andere structuur heeft en een dus een eigen wallet nodig  heeft. Litebit heeft niet voor alle cryptomunten een wallet. Voor welke cryptomunten Litebit wel een wallet beschikbaar heeft zie je in de lijst met munten bij ‘Mijn wallet’.Soms is een wallet voor een cryptomunt ‘in onderhoud’ dan kan deze wallet tijdelijk niet gebruikt worden voor aankopen, verkopen, stortingen en opnames. Dit wordt dan duidelijk aangegeven in lijst met wallets.

Maak direct een gratis account aan bij Litebit*Het versturen vanuit een wallet

In het voorbeeld gebruiken wij een wallet app die beschikbaar is voor iOS en Androïd. De app die we gebruiken heet Coinomi.

Let op: Zoals hierboven beschreven kent iedere cryptomunt zijn eigen structuur en is het heel belangrijk dat je de juiste wallets gebruikt voor de cryptomunt die je verstuurd. Soms vindt er een controle plaats en krijg je een waarschuwing, vertrouw er niet op dat dit altijd zo is.

Het versturen

  • Ga naar de Coinomi wallet en selecteer de cryptomunt die je wilt ontvangen.
  • Kies voor ‘Receive’
  • Kopieer ‘My address’, dit is het ontvangstadres.
  • Ga naar ‘Mijn wallet’ op Litebit.
  • Selecteer de cryptomunt die je wilt gaan versturen en kies aan de rechterkant voor ‘Versturen’. Er opent een pop-up venster voer daar het ontvangstadres wat je net gekopieerd hebt, of gebruik de QR code.
  • Geef aan hoeveel munten je wilt versturen of kies voor ‘Max’ om alles te versturen. Er worden transactiekosten in rekening gebracht, hoeveel dat is en hoeveel cryptomunten er verstuurd worden zie je in de twee velden onder het aantal.
  • Voer je account wachtwoord in en eventueel je authenticatie code als je two factor authenticatie gebruikt en kies voor ‘Opnemen’. Daarna wordt de transactie in gang gezet. De snelheid van de transfer verschilt per munt.
  • Ga naar ‘Mijn wallet’ op Litebit, bovenaan de pagina zie je openstaande opnames.
  • Wanneer de transactie klaar is kan je bij de betreffende cryptomunt aan de rechterkant kiezen voor ‘Transacties’ en daar zie je de verwerkte transactie.
  • In de Coinomi wallet wordt de munt zichtbaar als de transactie klaar is.

Opmerking: Bij het versturen van cryptomunten wordt altijd een kleine ‘fee’ ingehouden, hiermee betaal je de kosten van de transactie.

*Op het moment is er een tijdelijke ledenstop bij Litebit. Je kunt wel bij Bitvavo kopen.

DELEN
Vorig artikelHoe verstuur je cryptomunten naar je Litebit wallet?
Volgend artikelCrypto crash van 16 januari 2018
Henk is erg enthousiast over alles wat met cryptocurrency te maken heeft. Dagelijks struint hij het internet af, op zoek naar de nieuwste crypto-weetjes. Hij schrijft voornamelijk over moeilijke onderwerpen, zoals het zelf minen van cryptovaluta. Deze moeilijke materie vertaalt hij naar makkelijk te lezen tutorials, die iedereen kan volgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here