“Libra van Facebook is in huidige vorm mislukt” - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

“Libra van Facebook is in huidige vorm mislukt”

De Zwitserse minister van Financiën en de (vertrekkende) president Ueli Maurer hebben aangegeven dat in de huidige vorm Libra niet zal worden goedgekeurd. De centrale banken kunnen het in de huidige vorm niet ondersteunen. Een Engelse quote “Central banks will not accept the basket of currencies underpinning it”. Oftewel, de centrale banken zullen de cryptovaluta’s achter het project Libra niet accepteren. Volgens de Zwitserse minister van Financiën: “Het project Libra, in deze vorm, is dus mislukt”.

Libra heeft een conflict met toezichthouders

Eerder deze maand werd de whitepaper van Libra bijgewerkt om dividenden die aan deze beleggers verschuldigd zijn te verwijderen, afgezien van het elimineren van een potentieel belangenconflict. Men denkt dat de wijziging wordt ingevoerd om te voorkomen dat het actief als een effect wordt geclassificeerd. Deze aankondiging werd gedaan nadat een aantal Amerikaanse wetgevers een voorstel hadden ingediend waarin stablecoins als effecten worden gedefinieerd (dit voorstel is er nog niet doorheen overigens). Libra houdt vol dat stablecoin geen effect maar handelswaar is.

V.S trekt zich niet als enige land terug

Eerder werd al bekend dat de Verenigde Staten zich terugtrekt uit het project Libra. In november werd al bekend dat de belangrijkste persoon van de afdeling financiën van de Europese Unie (EU) Libra goed besproken moest worden. Het belemmeren van de ontwikkeling van Libra ligt binnen de EU als speerpunt op tafel.

Libra gaat door

Ondanks de grote bezorgdheid over het project, lijkt de ontwikkeling van Libra gewoon door te gaan. Er zijn 30 projecten die worden uitgetest en meer dan 50.000 transacties op het testnet uitgevoerd. Hoe het af gaat lopen met het project is volgens veel experts nog onzeker. Wij volgen het nieuws op de voet.