Komt er een alt-seizoen aan? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Komt er een alt-seizoen aan?

Nieuwste ontwikkelingen en koersen op cryptomarkt

Er is heel veel gaande in de cryptowereld. De Security Exchange Commission heeft al verschillende cryptobedrijven boetes opgelegd en is daar nog lang niet klaar mee. Ook ligt cryptovaluta XRP onder vuur, samen met andere cryptomunten. Lees hier waarom.

Nieuw argument

Al in december 2020 klaagde de SEC cryptomunt Ripple aan. De reden daarvan zou zijn dat XRP de token heeft verkocht als ongeregistreerd effect. Er komt nu langzaamaan een eind aan de rechtszaak, maar de SEC heeft recent een nieuw argument ingezet. Dit kan weer leiden tot een flinke boete. Wanneer de SEC besluit dat XRP kwalificeert als een effect, levert dit niet alleen een boete op voor XRP, maar ook voor veel andere cryptomunten. Ook zou dat betekenen dat de cryptomunten van de beurs verdwijnen.

Koersen stijgen

XRP gaat momenteel door het dak. De open interesse van de munt is met bijna 90 procent toegenomen naar 843 dollar. Een bizarre stijging dus. Waar het momenteel Bitcoin is die leidend is voor het verloop van de cryptomarkt, kan het dus binnenkort zo zijn dat we een Altcoin-seizoen ingaan. Dat zou betekenen dat kleinere munten hun hoogtepunt bereiken en grote projecten zoals Bitcoin een stapje terug zetten.