Koersstijging van Bitcoin en Altcoins - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Koersstijging van Bitcoin en Altcoins

Na de verschrikkelijke dip van de afgelopen maand, en de bear-markt van het afgelopen jaar, zijn de koersen weer flink gestegen. Gisterochtend om 7 uur ’s morgens was de Bitcoin met 8% gestegen in 24 uur, een flinke Bitcoin koersstijging na de dalingen het afgelopen jaar. Ook Ripple (XRP) is gestegen met 16% en Ethereum met 9%. Ook was er op CoinMarketCap te zien dat koersen van veel verschillende cryptovaluta’s de afgelopen 24 uur bleven stijgen. Is dit het perfecte moment om weer in te stappen of te investeren?

De Bitcoin all-time high

Even een korte terugblik. Vorig jaar, op 17 december 2017, bereikte Bitcoin zijn all-time high. De munt was op die datum bijna 20.000 dollar waard. Ook veel andere cryptovaluta waren in de periode van ongeveer 12 weken voor de Bitcoin all-time high flink gestegen. Na deze dag daalden de koersen alleen maar (met enkele piekmomenten daargelaten).

De koersstijging van Bitcoin op dit moment

Ook de afgelopen 24 uur zijn de koersen weer gestegen. De waarde van de Bitcoin op het moment van schrijven is rond de 3.700 dollar. Ripple, Ethereum, EOS en Stellar zijn de afgelopen 24 uur ook weer verder gestegen. Bitcoin Cash, de nummer 6 in de lijst van cryptovaluta met de grootste marktkapitalisatie, is zelfs gestegen met 25,12%. Dit is een goed teken na de dalingen van de afgelopen tijd. Wanneer je de top 100 lijst bekijkt van marktkapitalisatie, zie je bijna alleen maar groen.

top 6 cryptocurrencies
Screenshot van https://coinmarketcap.com/ op 19 december 2018 om 09:15

Voorspellingen voor 2019

Het is heel goed om te zien dat de koersen weer aan het stijgen zijn na zo’n lange tijd! Wij zijn nu erg benieuwd hoe de koersen eruit gaan zien in het komende jaar. Is dit het goede moment om te investeren? Het blijft in de cryptowereld erg lastig om te voorspellen hoe de koersen eruit zullen gaan zien. Ook kenners zitten er regelmatig naast! Wij hopen dat de koersen eerst nog zullen stijgen en dat ze daarna een tijd stabiel blijven. Wij denken wel dat dit een mooi moment is om te investeren. De prijzen zullen nog wel verder gaan stijgen!