Kleine beleggers worden rijk van ChatGPT voor Bitcoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Kleine beleggers worden rijk van ChatGPT voor Bitcoin

kleine beleggers worden rijk door ChatGPT voor Bitcoin

Als het aan Satoshi ligt gaan nieuwe ChatGPT’s voor Bitcoin, kleine Bitcoin-beleggers rijk maken. Satoshi is de cryptotool in ontwikkeling bij FalconX.

FalconX is een Amerikaans crypto-handelsplatform uit Silicon Valley. Ze willen met machine learning, ook wel kunstmatige intelligentie (AI) genoemd, voor blijven op de concurrentie. Dat gaan ze dat doen met behulp van de ChatGPT-bot.

ChatGPT voor beleggers in crypto

De eerste stappen zijn inmiddels gezet. Het project loopt al een tijd, maar nu komt er hulp van OpenAI; het bedrijf achter ChatGPT. 

De CEO van FalconX zegt dat negentig procent van alle cryptohandel door ongeveer tien procent van de beleggers komt. Verder zegt hij dat voornamelijk grote handelaren de koers van de Bitcoin en andere cryptovaluta bepalen. De kleine crypto-handelaren spelen hier geen rol in.

Stappenplan

In de eerste fase moet Satoshi straks al het nieuws en informatie rondom crypto filteren. Ook kunnen zij dit via bijvoorbeeld social media in kaart brengen. Zo kunnen ze instructies geven aan een crypto-handelaar. De nieuwe ChatGPT-bot kan vragen beantwoorden zoals ‘Hoe heeft mijn portefeuille het de afgelopen 24 uur gedaan?’ of ‘Wie zijn de drie grootste influencers over een bepaalde crypto-valuta en wat zeggen ze?’.

De tweede fase is de implementatie van markt-advies en handelsstrategieën. Een handelaar kan straks vragen ‘Hoeveel kost het me om een shortpositie van 1.000 euro op Bitcoin in te nemen?’.

De derde en laatste fase is het plaatsen van de koop- en verkoop buttons in Satoshi. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de ChatGPT-bot gelanceerd wordt. Maar vanwege de samenwerking met OpenAI kan dit wel is snel gaan.